Op de fietsen door het Brugse Ommeland

Fietsroute 137692

Aangeboden door:

1956 27

Omschrijving

Tussen het historische Brugge en de Belgische kust vind je een rustig poldergebied. Stap op je fiets en verken deze groene gebieden vol weilanden, molens, kleine polderhuisjes en het Brugse Ommeland. Deze route neemt je mee van Lissewege in de richting van Oostende en vervolgens weer terug in de richting van Brugge.

Het witte dorp Lissewege
Op een steenworp afstand van de Vlaamse kust en Brugge ligt het dorpje Lissewege. Dit dorp vormt het startpunt van deze route. Lissewege wordt ook wel het ‘witte dorp’ genoemd, want de huisjes in het oude dorpscentrum zijn eeuwen geleden wit geschilderd. Verder vind je hier een imposante kerk uit de 13e eeuw die boven het dorp uittorent. Deze kerk is zeker een bezoekje waard, maar ook de oude huizen langs het pittoreske oude Vaartje zijn een lust voor het oog. Net buiten het dorpscentrum vind je de voormalige cisterciënzerabdij Ter Doest. Vanuit Lissewege fiets je door de rustige buitengebieden naar het kanaal Gent-Brugge, een van de oudste kanalen van West-Europa.

Historisch Brugge
Vervolgens fiets je langs de rand van Brugge weer terug naar Lissewege. Maak zeker even een ommetje en neem een kijkje in Brugge als je daar tijd voor hebt. Deze historische stad barst namelijk van de prachtige bezienswaardigheden die je echt eens gezien moet hebben.

De Brugse Reien
De huidige, wereldberoemde en als Werelderfgoed beschermde Brugse Reien zijn in feite het benedenstroomse gedeelte van de Zuidleie. Je rijdt hier over een historisch tracé, want tot halverwege de 19e eeuw was het kanaal de belangrijkste transportweg voor passagiers en goederen tussen Brugge en Gent. De boten werden voortgetrokken door paarden of mensen op de kanaaloever. Waar de trekschuiten langs het kanaal halt hielden, ontstonden kleine woonkernen met herbergen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

88
88 (8380, Lissewege, Vlaanderen, België)
2.69 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

88
Jouw startpunt
Knooppunt 88
8380 Lissewege
Plan route naar startpunt

Pluvierstraat
8000 Brugge

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

Kuiperscheeweg
8370 Blankenberge

Venetiëstraat
8380 Brugge

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jean Pierre

op:

Olivier

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137692 | Toegevoegd op 20-12-2013 | Laatst gewijzigd op 24-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding