Wolphaartsdijk, Veere en Kortgene

Fietsroute 137625

Aangeboden door:

5122 19

Omschrijving

Rondom het tweeëntwintig kilometer lange Veerse Meer, kan je genieten van pittoreske dorpen, oude molens en een prachtig uitzicht over het water. De breedte van het brakwatermeer varieert tussen de 150 en 1500 meter en op de diepste plaatsen is het meer wel 25 meter diep. Het totale wateroppervlak is 2030 hectare en in het meer liggen dertien eilanden. Het Veerse Meer ontstond door afdamming van het Veerse Gat, toen de Deltawerken werden aangelegd. Tot 1969 was het beheer van het meer dan ook in handen van de Deltadienst. Het brakke water, met variërend zoutgehalte, is een van de weinige plaatsen in Nederland waar het zuiderzeekrabbetje en de trompetkalkkokerworm, maar ook palingbrood voorkomt. Jaarlijks worden hier duizenden regenboog- en beekforellen uitgezet. Op en in het meer komen zeilers, sportvissers, sportduikers, surfers, waterskiërs en kanoërs hun hart ophalen.

Aan het Veerse Meer ligt het plaatsje Veere. Daar staat een wel heel bijzondere recreatiewoning: molen De Koe. De Koe wordt gebruikt om koren te malen en is nog altijd maalvaardig. De ronde stenen stellingmolen is nog een relatief jonge molen; hij werd pas in 1909 gebouwd. Dat gebeurde op de plaats waar eerder een grondzeiler uit 1736 stond, die door een brand verwoest werd. Volgens de Zeeuwse traditie is de bakstenen molen wit van kleur.

Een heel leuk uitje vormt het Zeeuws Planetarium. Met zes camera’s wordt een spectaculair 3D-beeld gecreëerd in een koepel. Zak lekker weg in een luxe vliegtuigstoel en waan je in een andere wereld. Verschillende shows worden in het planetarium vertoond, maar vooral wanneer je “meegenomen” wordt naar het heelal is het een onvergetelijke ervaring.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

40
40 (Muidenweg, 4341RA, Arnemuiden, Zeeland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

40
Jouw startpunt
Knooppunt 40
Muidenweg
4341RA Arnemuiden
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Muidenweg
4471RK Goes

arnemuiden

Stationsplein
4341AT Middelburg

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

De Koe Veere

De Koe

Windmolen

Molen De Koe werd gebouwd in 1909 als vervanger voor een eerde...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137625 | Toegevoegd op 17-12-2013 | Laatst gewijzigd op 26-10-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding