Het Overijssels Vechtdal bij Ommen

Fietsroute 137606

Aangeboden door:

9586 102

Omschrijving

Het dal waardoor de kronkelende Vecht zich een weg baant, is een prachtig landschap waarin pittoreske dorpen, uitgestrekte landgoederen, dichte bossen en weidse heidevelden zich uitstrekken. Je hebt het gevoel dat je een stap terug hebt gedaan in de tijd, wanneer je je weg zoekt door het rustige, ruimtelijke gebied.

Rust en ontspanning zijn gegarandeerd in de buurt van het Giethmenseveld. Het gebied bestaat uit mooie natuurgebieden, vennetjes en heidevelden, maar ook het plaatsje Vilsteren en het stadje Ommen liggen binnen een straal van zeven kilometer, zodat je ook de gezelligheid van de bewoonde wereld op kunt zoeken.

Ommen is een oude Hanzestad die een rijke geschiedenis kent. Het centrum van Ommen bruist van het leven en de gezelligheid, terwijl Hardenberg juist een rustigere gemeente is. De omgeving van deze stad kent vele landschapstypes, waardoor je elke keer weer verrast wordt door een nieuw natuurbeeld.

Een bijzonder pand in Ommen is Het Laer, wat op een prachtig landgoed buiten de bebouwde kom ligt. Het Laer was vroeger een kasteel; de omliggende grachten en de bosrijke omgeving waarin het slot uitstekend tot zijn recht kwam zijn nog steeds zichtbaar. Het kasteel heeft door de jaren heen veel verschillende eigenaren gekend. Na een aantal belegeringen, vernieuwingen en overnames, is Landgoed Het Laer gegroeid tot een prachtig gerestaureerde havezate. Je kunt er nu terecht voor feesten en partijen, diners, brunches en andere bijeenkomsten.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

66
66 (Rheezerweg, 7692PJ, Mariënberg, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

66
Jouw startpunt
Knooppunt 66
Rheezerweg
7692PJ Mariënberg
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Rheezerweg
7692PJ Hardenberg

Treinstation Mariënberg

Stationsweg 2
7692 AC Hardenberg

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Landgoed het Laer

Landgoed het Laer

Landgoed

Op dit landgoed staat een oude havezate. Wanneer het huis prec...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137606 | Toegevoegd op 17-12-2013 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding