Wanroij, Handel en Wilbertoord

Fietsroute 137530

Aangeboden door:

3633 46

Omschrijving

Ten westen van Sint Anthonis ligt een verborgen pareltje in het Brabantse landschap: het laaggelegen Peelven. Dit is een vochtig heidegebied naast de Ullingse Bergen, waar je nog stuifzanden kunt aanschouwen.

Gevarieerde natuurgebieden
Deze route neemt je mee langs kleine Brabantse plaatsjes en mooie natuurgebieden. Geniet van de dennenbomen in het Sint Anthonisbos, de stuifzanden bij de Ullings Bergen en de gevarieerde begroeiing in vochtige laagtes zoals het Peelven. Je vindt hier dopheide, moerswolfsklauw, ronde zonnedauw en kruipwilg. Deze begroeiing biedt beschutting aan de amfibieën die hier het water opzoeken. De drogere gedeelten zijn begroeid met jeneverbesstruweel. Aan de randen van de heidevelden kom je droge en natte graslanden tegen met elzenhakhoutbosjes. In het voorjaar zijn de velden bedekt met schattige gele dotterbloempjes. Als je hier fietst kun je een kudde Schotse Hooglanders en een kudde Kempense heideschapen tegenkomen. Deze dieren grazen hier om het gebied te onderhouden. Het wild zoals reeën en dassen laat zich hier minder goed zien.

De Heimolen
Op deze route fiets je ook langs de Heimolen. Deze molen ligt net buiten het dorp Sint Hubert en de molen werd gebouwd in 1877. De bouw zorgde ervoor dat inwoners van Sint Hubert niet meer alles hoefden te laten malen op de eeuwenoude Millse standerdmolen aan het Molengat. De molen werd gebouwd met oude molenonderdelen en door de jaren heen had de molen verschillende eigenaren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de molen flink beschadigd, maar daarna werd alles weer gerepareerd. Tegenwoordig draait de molen iedere zaterdag.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

25
25 (Peelkant 3, 5446PE, Wanroij, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

25
Jouw startpunt
Knooppunt 25
Peelkant
5446PE Wanroij
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kuilenstraat
5446PD Sint Anthonis

VVV Mill

Kerkstraat
5451BM Mill en Sint Hubert
0485 44 18 38
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Heimolen

De Heimolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137530 | Toegevoegd op 13-12-2013 | Laatst gewijzigd op 5-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding