Venray, Horst en America

Fietsroute 137479

Aangeboden door:

5715 72

Omschrijving

Noord-Limburg staat ook bekend om typische producten. Niet alleen de heerlijke asperges, champignons, aardbeien, blauwe bessen, en ook de verleidelijke rozen! Maar niets van dat alles vind je in Venlo, als typische handels-, transport-, en industriestad. Bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoestten veel historische gebouwen in de Venlose binnenstad, maar het zestiende-eeuwse stadhuis van Venlo heeft de strijd ongeschonden doorstaan. Dit prachtige gebouw staat dus in een modern centrum, waardoor het extra bijzonder wordt. Op de grens van Noord-Brabant en Limburg ligt de Peel met de restanten van een hoogveengebied dat eeuwen geleden meer dan 30.000 hectare besloeg. Door de turfwinning liggen hier peelvaarten, veenputjes en waterplassen tussen het begroeide heidegebied, waardoor zeldzame vlinders en libellen hun weg vinden naar het hoogveengebied. Je parkeert je auto bij Hotel Asteria Venray. Laat je verrassen door de chef en start de route met een lekker lunch, zodat je met voldoende energie op pad gaat. Halverwege is inwendige mens wellicht weer aan versterking toe. In dat geval is het bij Parkhotel Horst goed toeven. Er staat altijd wel een heerlijk drankje met wat lekkers klaar, zodat je even kunt uitrusten van de inspanning. Wanneer je klaar bent om verder te gaan en terugkomt bij Hotel Asteria Venray, sluit je hier de dag gezellig af met een romantisch diner in het sfeervolle restaurant.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Maasheseweg, 5804 AD , Venray, Limburg, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Venray
Maasheseweg
5804 AD Venray
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Maasheseweg
5817AA Venray

venray

Stationsweg
5807EN Venray

Watertap: gratis water voor onderweg

Stationsweg
5807EN Oostrum

VVV Venray

Mgr. Goumansplein 1 1
5801 CZ Venray
0478 51 05 05
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels133.png

Parkhotel Horst

Hotel

Parkhotel Horst ligt midden in het toeristische hart van het l...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Sipco

op:

"Rommelig"

 geplaatst op:

Zoals iemand anders al had geschreven moet je bij 88 niet de route volgen maar vóór het bruggetje links af gaan. Anders rijd je op een wandelpad die zeer ongelijk is. Regelmatig waren de bordjes weg of was een omleiding aangegeven maar vervolgens geen vervolgborden meer te vinden in bv Horst. Vraagt een hoge dosis van oplettendheid en extra kilometers fietsen. Hierdoor kwamen we bijna in de problemen door een leeg gefietste accu. Maar....het was verder een prachtige tocht. We hebben genoten van het uitzonderlijk mooie weer in november tijdens deze heerlijke fietstocht.

Michael

geplaatst op:

Richting knooppunt 88 moet je een alternatieve route nemen, overkant en parallel aan het riviertje

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137479 | Toegevoegd op 9-12-2013 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding