Fietsen door het Natuurgebied De Maashorst

Fietsroute 137348

Aangeboden door:

5606 98

Omschrijving

In natuurgebied De Maasthorst bestaan agrarische activiteiten naast de natuur en wordt het gebied met respect beheerd en zoveel mogelijk intact gelaten. In het gigantische gebied wisselen heidevelden en naaldbos uitgestrekte grazige weiden en loofbos af. Natte en droge gronden variëren in het heuvelachtige landschap en kabbelende beekjes breken de wijstgronden.

Centraal in het gebied liggen de Reeksche en Schaijkse Heide zijn natuurgebieden die tussen Schaijk, Reek, Velp en Langenboom in liggen. De Reeksche Heide wordt al vanaf 1850 met name gebruikt als militair oefengebied. De stuifduinen zijn ideale kogelvangers en om de oefeningen allemaal wat vlotter te laten verlopen zijn er ook een aantal gebouwencomplexen en bijbehorende infrastructuur aangelegd. Delen van het gebied zijn dan ook afgezet, maar waar dit niet het geval is, kan je heerlijk wandelen door de naaldbossen van de Reeksche Heide. Ook de Schaijkse Heide is prachtig. In dit bos ligt ook een begrazingsgebied, waarin een met wildroosters afgesloten deel dieren rondlopen. Herten en vossen laten zich niet vaak zien, maar krijgen hier alle rust en ruimte om de populatie in stand te houden. Daarnaast lopen er Schotse Hooglanders door het gebied, maar ook doorsnee bosdieren zoals konijnen en eekhoorns.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

23
23 (Herperduin, 5374NK, Herpen, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

23
Jouw startpunt
Knooppunt 23
Herperduin
5374NK Herpen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Koepelweg
5351 Oss

Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst

Schaijkseweg 3A
5373 KL Herpen
+31(0)486 41 51 00
Stuur een mail

oss

Spoorlaan
5348KB Oss

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

A

geplaatst op:

Heel raar er staan op de route borden soms nummers die op de overzicht kaart bij het betreffende knooppunt niet voorkomen. Je moet hier echt van routebord naar routebord fietsen om uit de puzzel wijs te worden een voorbeeld: we reden naar knooppunt 54 en ineens ging dat niet meer verder maar er stond een bordje naar knooppunt 81.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137348 | Toegevoegd op 29-11-2013 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding