Kamperland, Neeltje Jans en Breezand

Fietsroute 137334

Aangeboden door:

3771 24

Omschrijving

In het westelijke deel van Zeeland kun je genieten van de weidsheid van de provincie, terwijl je door het landschap fietst. Je ziet de Noordzee, het Veerse Meer liggen en de imposante Deltawerken liggen. Deze ga je tijdens je toch van wel heel dichtbij bekijken! De aanleg van de Deltawerken startte in 1958. Nooit meer mocht een watersnoodramp als in 1953 voorkomen. Bijkomend voordeel was dat daarmee ook Walcheren werd ontsloten voor de rest van Nederland; de bereikbaarheid van het gebied, waar voornamelijk landbouw bedreven wordt, verbeterde aanzienlijk. Langs het tweeëntwintig kilometer lange Veerse Meer, kan je genieten van pittoreske dorpen, oude molens en een prachtig uitzicht over het water. Het Veerse Meer ontstond door afdamming van het Veerse Gat, toen de Deltawerken werden aangelegd. Tot 1969 was het beheer van het meer dan ook in handen van de Deltadienst. Het brakke water, met variërend zoutgehalte, is een van de weinige plaatsen in Nederland waar het zuiderzeekrabbetje en de trompetkalkkokerworm, maar ook palingbrood voorkomt. Jaarlijks worden hier duizenden regenboog- en beekforellen uitgezet. Op en in het meer komen zeilers, sportvissers, sportduikers, surfers, waterskiërs en kanoërs hun hart ophalen. Leuk is ook om de Veerse molen De Koe te gaan bekijken. Je ziet de ronde stenen stellingmolen al van redelijk veraf liggen. Volgens de Zeeuwse traditie is de bakstenen molen wit van kleur. De molen is nog relatief jong; hij werd pas in 1909 gebouwd. Dat gebeurde op de plaats waar eerder een grondzeiler uit 1736 stond, maar brandde af. De Koe wordt gebruikt om koren te malen en is nog altijd maalvaardig. Tevens is het een recreatiewoning.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Koe (Warwijcksestraat, 4351BE, Veere, Zeeland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Koe
Warwijcksestraat
4351BE Veere
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Bastion
4351AD Veere

VVV Veere

Oude Wacht
4351AW Veere
0118 58 13 42

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Koe

De Koe

Windmolen

Molen De Koe werd gebouwd in 1909 als vervanger voor een eerde...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137334 | Toegevoegd op 29-11-2013 | Laatst gewijzigd op 29-10-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding