Dinxperlo, Aalten en Varsseveld

Fietsroute 137322

Aangeboden door:

6326 109

Omschrijving

Het dorpje Varsseveld telt slechts zesduizend inwoners. Waarschijnlijk was deze plek al erg vroeg bewoond; in de omgeving werden vondsten gedaan van rendierjagers en nederzettingen die handelden met de Romeinen in de Romeinse tijd. De naam Wazovelde, de oorspronkelijke naam van Varsseveld, dook al op in een akte uit 823. De Varsseveldse kopjes vormen een kleinschalig dekzandreliëf; kleine heuveltjes steken 1 tot 5 meter boven het omringende gebied uit. Afwisselend en in lager gelegen gebied zie je weides, terwijl akkers op de kopjes liggen en loof- en naaldbossen het landschap onderbreken. Onderweg kom je langs de Molen van Van Hal (romp/restant). De korenmolen in werd in 1866 gebouwd op een verhoging en is dus een beltmolen. De molen werd vernoemd naar de familie die eigenaar van de molen was tot 1999. De ronde stenen molen raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. Een deel van de wieken was eerder al na blikseminslag afgebroken en de korenmolen werd in 1957 onttakeld. Nadat de molen in beheer kwam van Stichting Korenmolen Voorst in 1999, werd hij in 2010 hersteld. Anno 2013 is de Molen van Van Hal weer maalvaardig. Je fietst verder en komt eindelijk in Varsseveld aan. Eén van de overblijfselen uit de rijke geschiedenis van het dorp is stellingmolen De Engel, gebouwd in 1850. In 1936 werd de inboedel van de molen, inclusief maalstenen, wieken en bovenas, verkocht omdat de toenmalige eigenaar door de economische crisis in de jaren 30 (letterlijk) geen brood meer zag in het windmaalbedrijf. In 1957 werd de molenromp een monument en in ’67 kocht de gemeente het restant om een eventueel herstel van de molen mogelijk te maken. Uiteindelijk werd pas in 1976 de molen op 22 mei feestelijk heropend. In 2010 werd de molen tijdelijk stilgezet omdat er wat scheurtjes in de wieken zaten, maar dit euvel werd snel verholpen. Hotel Restaurant De Roode Leeuw vormt de uitvalsbasis van deze fietstocht, maar ook van fietsroute 137320. Wil je twee dagen genieten van de mooie omgeving, dan boek je hier een verblijf. Je kunt bij De Roode Leeuw uitstekend eten en slapen, dus voor een gezellig fietsweekendje weg is dit een prima locatie.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant De Roode Leeuw (7061CN, Oude IJsselstreek, Geldern, Niederlande)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant De Roode Leeuw
7061CN Oude IJsselstreek
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Sint Jorisplein
7061CN Oude IJsselstreek

Parkeerplaats centrum

Walstraat
7061CK Oude IJsselstreek

terborg

Stationsweg
7061CT Oude IJsselstreek

VVV Ulft in CIVON

Hutteweg 32
7071 BV Ulft
0315 64 04 77
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels219.png

Hotel Restaurant De Roode Leeuw

Hotel

Hotel Restaurant De Roode Leeuw ligt in het hartje van Terborg...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Molen van Van Hal (romp/restant)

Molen van Van Hal (romp/restant)

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van De Engel

De Engel

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Top"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137322 | Toegevoegd op 29-11-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding