Workum, Exmorra en Bolsward

Fietsroute 137228

Aangeboden door:

6323 79

Omschrijving

Verken de jongste van de Friese Elf Steden en ontdek de verborgen geheimen van het plaatsje Workum. In 1399 kreeg dit stadje stadsrechten en sinds de vijftiende eeuw richtte Workum zich op de scheepsbouw. Toen in de zeventiende eeuw ook veel polders werden aangelegd, werd ook de molenbouw groot. Nog altijd is de nostalgie van die tijd voelbaar, want Workum is een beschermd stadsgezicht. Met vele bezienswaardigheden is het relatief onbekende plaatsje een verborgen schat, die klaar ligt om gevonden te worden. 

Eén van de best bewaarde geheimen is molen Izeren Kou, wat ‘IJzeren Koe’ betekent in het Fries. De molen staat in Allingawier, dat een museumdorp is. De molen is onderdeel van de Aldfaers Erf Route, een cultuurhistorische museumroute die door Allingawier, maar ook door Exmorra en Piaam loopt. De paaltjasker werd in 1970 als museumstuk in Allingawier geplaatst. De Izeren Kou fungeert als demonstratiemolen en is maalvaardig in circuit.

Bij Hotel Restaurant De Gulden Leeuw kun je gratis je auto parkeren. Het hotel staat aan het begin van de fietsroute, waardoor het de ideale plek is om de details van je route nog eens door te nemen onder het genot van een kopje koffie of thee en een lekker lunch. Wanneer je terugkomt bij het hotel, kun je natuurlijk ook nog lekker wat drinken op het zonnige terras. Wil je er echt even uit, dan boek je voor een schappelijke prijs een kamer, zodat je lekker lang kunt tafelen in het sfeervolle restaurant. Hiermee kun je ontsnappen aan de drukte van alledag. Ook fietsroute 137232 begint en eindigt bij Hotel Restaurant De Gulden Leeuw. De volgende dag is het dus leuk om ook die tocht te gaan maken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Kingpolis

Met de fietsverzekeringen van Kingpolis is je fiets altijd goed verzekerd tegen schade en diefstal. Van stadsfietsen tot e-bikes en bakfietsen. Dan kun je dus met een gerust hart eropuit gaan met je stalen ros. De fietsverzekeringen van Kingpolis zijn zowel in 2016 als in 2018 als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant De Gulden Leeuw (Merk , 8711CL, Workum, Friesland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant De Gulden Leeuw
Merk
8711CL Workum
Plan route naar startpunt

VVV Waterland van Friesland

Noard 17
8711 AA Workum

Parkeerplaats centrum

Skil
8711CN Súdwest Fryslân

workum

Lutswei
8711JG Súdwest Fryslân

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels210.png

Hotel Restaurant De Gulden Leeuw

Restaurant

Hotel Restaurant De Gulden Leeuw is gelegen in het gezellige c...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Izeren Kou

Izeren Kou

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Rustige route."

 geplaatst op:

Leuk museumdorp.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137228 | Toegevoegd op 22-11-2013 | Laatst gewijzigd op 30-7-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding