Fietsen door de Belgische Kempen

Fietsroute 137157

Aangeboden door:

7418 34

Omschrijving

In de Belgische Kempen vind je alles wat fietsen zo interessant en leuk maakt: rust, ruimte, veel natuurschoon en een rijke cultuurhistorie. Deze route neemt je mee door het Pijnven en de Dommelvallei.

Oude kapel
De eerste kilometers kun je lekker warm draaien, terwijl je over velden, akkers en beekjes uitkijkt. Tussen knooppunt 248 en 5 rij je over een voormalige spoorlijn. Het is hier lekker doortrappen over het lommerrijke en rustige paadje. Via het bos van de Resterheide bereik je Hechtel, een gemoedelijk dorpje waar je enkele herenhuizen kunt bewonderen. Aan de Dorpsstraat zie je de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand. Het gebedshuisje zou uit het midden van de negentiende eeuw dateren.

Geurig Pijnven
Even later fiets je kilometers langs door de geurige naaldbossen van het Pijnven. Wat is dit genieten! Vanaf knooppunt 245 rij je een stukje door de Dommelvallei. Dit beschermde landschap bestaat uit akkers met houtwallen, elzenbroekbossen, populierenaanplanten en hooilanden. Aan de rivier staat de Wedelse Molen. Volgens sommige bronnen bestond de molen al in de 8e eeuw, wat zou betekenen dat het de oudste watermolen in de Benelux is. Bij de gezellige en educatieve Breugelhoeve ben je welkom voor een hapje en drankje.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Breugelhoeve (Weyerstraat, 3990, Peer, Limburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Breugelhoeve
Weyerstraat
3990 Peer
Plan route naar startpunt

Romeinse Dijk
3910 Pelt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Breugelhoeve

De Breugelhoeve

Fietscafe

Te midden van de prachtige landelijke omgeving van Grote-Broge...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route nu toch zeker me " FIETSEN DOOR DE BOMEN " Topie ."

 geplaatst op:

Maak zeker een ommetje naar het Duits militair kerkhof , ook voor een tasje koffie dit als je fietsen door de bomen achter de rug hebt .

"Zeer mooie route."

 geplaatst op:

Zeer mooie route veel door het bos of onder de bomen. Goede fietspaden, maar 1750 meter zandpad. Je kunt de route meteen beginnen door, vanaf het startpunt bij de manege, nummer 06 te volgen en daarna 207 etc.. Hier kun je ook naar het toilet en er is horeca en een speeltuin met dieren. Route nummers staan goed aangegeven en kloppen ook allemaal.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137157 | Toegevoegd op 18-11-2013 | Laatst gewijzigd op 23-10-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding