Bakkum, Limmen, Egmond en Heiloo

Fietsroute 136825

Aangeboden door:

14651 81

Omschrijving

Fiets dwars door het Noordhollands Duinreservaat en verken het gebied dat op drie plaatsen wordt gebruikt voor drinkwaterwinning. Het noordelijke deel van de duinen lopen van de Schoorlse Duinen tot aan Egmond aan Zee. In dit deel gaat kalkarm zand geleidelijk aan in het zuiden over naar kalkrijk zand. Dat zie je terug aan de vegetatie, die geleidelijk aan steeds groener wordt. In het middendeel van het gebied zijn de duinen hoog en ruig. Duintoppen zijn hier wel tot 30 meter hoog! Het zuidelijke deel heeft twee infiltratiegebieden en op dit deel van de duinen groeien meer bomen. Er staat een uitkijktoren die je een schitterend panorama biedt. Opvallend is dat in het westelijke deel van het duingebied de vegetatie beduidend moeilijker heeft dan meer landinwaarts. Dat komt door de zilte lucht die vanaf de zee wordt aangevoerd. Struwelen en bosjes groeien hier maar langzaam. Helm, Zeewinde en de zeldzame blauwe zeedistel kunnen goed tegen zout en wind en zul je hier nog wel terugvinden, terwijl in de valleien parnassia, moeraswespenorchis en watermunt groeien. Meer naar het binnenland zie je steeds meer duindoorn, kardinaalsmuts, wilde liguster en bramenstruiken. Hotel Zuiderduin vormt het start- en eindpunt van je fietstocht. Je kunt er gratis je auto parkeren, maar het hotel biedt ook een leuk fietsarrangement aan. Met een overnachting kun je ook gaan genieten van fietsroute 136826. ’s Avonds kun je genieten van een uitgebreid en romantisch diner en borrelen in de gezellige pub of in de sfeervolle bistro wat keuvelen. Een strandwandeling is natuurlijk ook een mooie tijdsbesteding; samen op het strand kijken hoe de zon in het water zakt is fantastisch! De volgende ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar, zodat je met een goede basis aan de volgende fietstocht kunt beginnen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Zuiderduin
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Zuiderduin
Zeeweg
1931 VL Egmond aan Zee
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Zeeweg
1931VA Bergen (NH)

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels197.png

Hotel Zuiderduin

Hotel

Hotel Zuiderduin is een heerlijk plekje voor je verblijf aan d...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"mooie afwisselende route"

 geplaatst op:

Een hele mooie afwisselende route. Alleen jammer dat je over het terrein van de GGZ wordt gestuurd in Bakkum waar de nummering niet is te vinden. Je kunt er dus beter omheen rijden.

"mooie afwisselende route"

 geplaatst op:

Een hele mooie afwisselende route. Alleen jammer dat je over het terrein van de GGZ wordt gestuurd in Bakkum waar de nummering niet is te vinden. Je kunt er dus beter omheen rijden.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136825 | Toegevoegd op 1-11-2013 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding