Biervliet, Terneuzen en Hoek

Fietsroute 136823

Aangeboden door:

6645 49

Omschrijving

Verken de oevers langs het open water van de Braakmankreek, waar men graag ontspanning zoekt. Er ligt een schiereiland met bungalows, een jachthaven en op en in de 205 hectare aan water worden allerlei watersporten bedreven: van zeilen en roeien tot zwemmen en vissen. De kreek heeft niet alleen een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mensen. Ook watervogels, zoals de kuifeend en de grutto, gebruiken de kreek graag en zoeken het gebied op als rustplaats. In polder de Braakman is ook ongeveer 500 hectare aan bos aangeplant, waardoor er een mooie combinatie is ontstaan van bossen, weiden en open water. De planten die je in het Braakmangebied kunt terugvinden zijn onder andere parnassia, kruipwil, zeegroene zegge, moeraswespenorchis, vleeskleurige orchis, breedbladige orchis en keverorchis. In de polder fluiten veldleeuwerik, graspieper, gele kwikstaart, zomertaling en de kievit het hoogste lied. Hier, bij de voormalige zeearm van de Westerschelde, kan je dus gezelligheid en plezier, gecombineerd met de pracht van de natuur, verwachten. Maar het hoogtepunt van je fietstocht is misschien wel molen Windlust, die in Hoek aan de horizon opdoemt. De ronde, uit baksteen opgetrokken stellingmolen werd gebouwd in 1857 om koren te malen. Windlust vervangt een standerdmolen die eerder deze functie vervulde. Sommige onderdelen uit die molen kregen een herbestemming in de huidige. Tot 1958 was Windlust in bedrijf, maar daarna raakte de molen in verval. Restauraties aan de Windlust vonden plaats in 1979/1980 en 2009. Vanaf hotel De Gentsche Poort begin je niet alleen deze fietstocht, maar ook route 136822. Het hotel is de ideale plek voor een overnachting, zodat je beide routes kunt gaan fietsen. ’s Avonds kun je in het hotel ontspannen genieten van een diner en een drankje drinken, of met een boek lekker op je kamer relaxen voor de televisie. Het gezellige familiehotel is hoe dan ook een warm bad waar je heerlijk in ‘thuiskomt’ na je tocht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Gentsche Poort (Gentsestraat, 4521AN, Biervliet, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Gentsche Poort
Gentsestraat
4521AN Biervliet
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Paulinaweg
4521RE Terneuzen

Oplaadpunt

Waterpoortstraat
4515AD Sluis

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels200.png

De Gentsche Poort

Hotel

De Gentsche Poort is een familiehotel in het landelijk gelegen...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Molen Windlust Hoek

Windlust

Windmolen

Windlust is een korenmolen die werd gebouwd in 1857. Het was d...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke route langs en vanuit de Braakman."

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136823 | Toegevoegd op 1-11-2013 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding