Breskens, Oostburg en IJzendijke

Fietsroute 136822

Aangeboden door:

8060 74

Omschrijving

Leuk is ook het plaatsje Breskens, dat aan het einde van de negende eeuw ontstond als een boerengemeenschap. Rond de Tweede Wereldoorlog heeft Breskens het moeilijk, want in en rond het dorp bouwen de Duiters vele forten en bunkers om de Atlantikwall te versterken. Een dieptepunt in de geschiedenis van het dorp is het bombardement op 11 september 1944, waarbij ongeveer tweehonderd mensen omkomen. Ook in de gevechten daarna raken nog veel huizen beschadigd en verwoest, hoewel de inwoners van Breskens dan al zijn geëvacueerd. Na de oorlog zorgen de opkomende visserij en de vele stranden bij het plaatsje die toeristen aantrekken, weer voor een bloeiende economie. Het Visserijmuseum is leuk om te bezoeken, maar ook de vuurtoren van Breskens is meer dan de moeite waard. De toren heet Nieuwe Sluis en staat bij de buurtschap Nieuwesluis. De vuurtoren werd in 2011 gedoofd, nadat hij sinds 1867 de Schelde markeerde. De zwart-wit geverfde toren is de oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren van Nederland. Geschiedkundig gezien heeft IJzendijke meer te bieden. In de middeleeuwen was het een welvarend handelsplaatsje met opbloeiende lakenweverijen. De bijnaam “Petit Paris” spreekt tot de verbeelding, hoewel de herkomst van die bijnaam niet duidelijk is. De Markt, de Veste, de IJzendijkse Molen en de oudste Protestantse kerk van Zeeland, evenals de negentiende-eeuwse bierbrouwerij Cadsandria zijn leuk om te gaan bezichtigen als je nog wat tijd over hebt. Bij De Gentsche Poort begint en eindigt deze fietsroute. Het gezellige familiehotel is een leuke plek voor een overnachting, zo dicht bij het strand en het recreatie- en natuurgebied De Braakman. Je kunt in het hotel lekker een hapje eten en goed uitrusten van je tocht, zodat je de volgende dag fietsroute 136823 kunt gaan maken. Ook deze tocht begint en eindigt bij het hotel, zodat je moeiteloos op de fiets stapt voor een nieuw avontuur.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Gentsche Poort (Gentsestraat, 4521AN, Biervliet, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Gentsche Poort
Gentsestraat
4521AN Biervliet
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Paulinaweg
4521RE Terneuzen

Oplaadpunt

Waterpoortstraat
4515AD Sluis

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels200.png

De Gentsche Poort

Hotel

De Gentsche Poort is een familiehotel in het landelijk gelegen...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Vuurtoren van Breskens

Vuurtoren van Breskens

VVV-idee

Deze oudste gietijzeren vuurtoren van Nederland... is Belgisch...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Ijzendijke"

 geplaatst op:

Zitten wat foutjes in richting Ijzendijke je moet namelijk het het viaduct over de provinciale weg

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136822 | Toegevoegd op 1-11-2013 | Laatst gewijzigd op 9-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding