Knokke, Blankeberge en Sluis

Fietsroute 136821

Aangeboden door:

9723 108

Omschrijving

Blankenberge is één van de belangrijkste badplaatsen in West-Vlaanderen. De kust trekt jaarlijks duizenden toeristen en in de zomer worden er toeristentreinen ingezet, die station Blankenberge rechtstreeks met Brussel verbinden via Brugge. Het is heerlijk de kilometers te fietsen langs de kustlijn, om zo uit te waaien en te genieten van de schitterende vergezichten over zee. Maar het is ook leuk om het binnenland te verkennen en je weg naar Sluis te zoeken, dwars door natuurgebied Het Zwin. Dit is geen groot natuurgebied (‘slechts’ 75 hectare), maar de kleinschaligheid is charmant en de openheid die de Kievittepolder met zich meebrengt indrukwekkend. Achter een massieve duinenrij wordt een schorrengebied rechtstreeks met de zee verbonden door de Zwingeul. In de zomer brengen zeekraal en lamsoor prachtige kleuren in deze kwelder. Andere zoutminnende planten die er groeien zijn strandkweek en zoutmelde. Ook de zeebiet doet het er goed, net als de gele hoornpapaver. De variëteit in vegetatie lokken broedvogeltjes als de tureluur, de kluut en de scholekster naar het gebied. Met een beetje geluk zie je ook de kleine zilverreiger over de kwelder scheren, op jacht naar een verse vis. De fietstocht is lang: ruim 65 kilometer. Het is dan ook heerlijk om ‘thuis’ te komen bij De Drie Gevels, een gezellig hotel waar je comfortabele kamer aanlokkelijk is bij terugkomst. Even lekker op bed luieren en fris douchen voordat je in het sfeervolle restaurant aan tafel gaat is heerlijk. Met een verblijf op een hotelkamer kun je de volgende dag, na een avondje borrelen in aan de bar of wat babbelen in de lounge, ook gaan genieten van fietsroute 136820.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Drie Gevels (Badhuisweg , 4506 BC , Cadzand, Zeeland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Drie Gevels
Badhuisweg
4506 BC Cadzand
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Mr. P.C. Hennequinlaan
4506JP Sluis

VVV Cadzand

Boulevard de Wielingen
4506JK Sluis
0117 39 12 98
Stuur een mail

Bezoekerscentrum t Zwin

Gerrit van Hoekestraat
4525NH Sluis

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels198.png

De Drie Gevels

Hotel

De Drie Gevels is een gastvrij familiehotel, zeer in trek bij ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Rodrigo, Anders

op:

"Knooppunten op deze route kloppen niet"

 geplaatst op:

Wij hebben deze route gefietst op 03-10-2016. De knooppunten welke hier genoemd zijn kloppen niet. Tussen 90 en 88 zijn nog de volgende knooppunten. 90 -66-99-45-59-05-40-88. Het lukt anders niet. Bij het Zwin is een groot stuk afgesloten. Als je dit niet in de gaten hebt dat moet je veel km's terugfietsen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136821 | Toegevoegd op 1-11-2013 | Laatst gewijzigd op 15-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding