Omschrijving

Een ruig natuurgebied met zandverstuivingen en natte heide, waar je tegenwoordig veel grove dennen ziet staan. Vennen werden drooggelegd en graslanden werden aangelegd waar de gebieden te nat waren. In de afwisselende natuur van de Chaamse Bossen groeien planten die op relatief zure bodem goed gedijen en bloemige kruiden en grasachtige planten staan her en der tussen de bomen verspreid. In de boomtoppen komen veel verschillende vogelsoorten voor: de geelgors, de nachtzwaluw, de boomleeuwerik, de gekraagde roodstaart en de boompieper vormen slechts een greep uit de vele zangvogels die in het gebied leven. Ook roofvogels voelen zich er goed thuis. De buizerd, sperwer, havik, torenvalk en wespendief jagen over de grasvlakten, die worden bewoond door de wintertaling, de kuifeend en de geoorde fuut. Ook de vinpoot- en de alpenwatersalamander zoeken de vochtige bodem op, maar reeën houden zich liever verscholen: zij grazen tussen de bomen. Het grenzende St. Annabos is een onderdeel van de Ulvenhoutse bossen en werd in de zestiende eeuw aangelegd. Het bos werd beheerd voor de jacht en, net als het Mastbos voor de houtopbrengst. Beide bossen zijn bijzonder waardevol en kunnen worden gezien als natuurlijke museumstukken. Tussen de eeuwenoude bomen vind je indrukwekkende lanen, mooie doorkijkjes en lieflijke vennetjes. Maar tijdens deze tocht, die begint bij de Zevenster bij de Paters in Meersel, heeft ook cultuurhistorishe waarden. Je komt langs het Fusillade Monument Breda, dat bestaat uit een steen waarop een plaquette is bevestigd. Daarop staat te lezen dat dicht bij het monument elf verzetsstrijders werden gefusilleerd. Hun namen staan in de plaquette gegraveerd. De historische buitenplaats Bouvigne zal ongetwijfeld ook veel indruk op je maken. Dit prachtige zomerverblijf van vooraanstaande edelen van vroeger bestaat uit een sprookjesachtig kasteel dat wordt omgeven door drie bijzondere tuinen en een boomgaard. Het landgoed dateert uit de vijftiende eeuw en de tuinen zijn een bezoek meer dan waard. Prachtig aangelegd tref je ontwerpen aan uit Frankrijk, Engeland en Duitsland. Ook de boomgaard is hersteld en is kunstig aangelegd. Teruggekomen bij De Zevenster “Bij De Paters”, de gezellige tarverne in Meersel-Dreef, kun je de lekkerste broodjes en verkwikkende drankjes bestellen. Het is lekker om iets te eten voor vertrek, maar na de inspanning van de fietstocht is het helemaal heerlijk om op het terras uit te rusten. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin, terwijl je geniet van een heerlijk eigen gebrouwen biertje van de lokale brouwer Den Drevenier.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Zevenster "Bij de Paters" (Dreef, 2328, Hoogstraten, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Zevenster "Bij de Paters"
Dreef
2328 Hoogstraten
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Markweg
4856AC Alphen-Chaam

Oplaadpunt

Bredaseweg
4861TD Alphen-Chaam

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Zevenster bij de Paters

De Zevenster "Bij de Paters"

Fietscafe

In de taverne "Bij de Paters" in Meersel-Dreef vindt...

Meer informatie
Brasserie het Smokkelstrand

Brasserie het Smokkelstrand

Fietscafe

Bezienswaardigheden

Kasteel Bouvigne_Breda

Bouvigne

Kasteel

Op 29 mei 1972 verkocht de gemeente Breda het kasteel voor 1,4...

Meer informatie
Geen foto van Fusillade Monument Breda

Fusillade Monument Breda

Monument

Oorlogsmonument uitgebreid met enkele bijzonderheden van histo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

J., Zuid-Holland

geplaatst op:

Knooppunt 29 en 30 vervallen!

"Veel polder"

 geplaatst op:

Veel polder en de route punten kloppen niet meer!

Lennert, Anders

op:

"Heerlijke afwisselende route!"

  op:

Ed, Noord-Brabant

op:

"Prima!"

 geplaatst op:

Mooie afwisselende tocht langs het riviertje Marke, door bossen en ook 'n stukje door Belgie!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136791 | Toegevoegd op 31-10-2013 | Laatst gewijzigd op 30-11-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding