Mill, Langenboom en Velp

Fietsroute 136596

Aangeboden door:

4258 93

Omschrijving

Vlakbij het Brabantse dorp Mill ligt het gebied wat vroeger de Nieuwe Millse Heide werd genoemd. Aan het begint van de twintigste eeuw plantte men dennenbossen aan om grip te krijgen op de heide en het stuifzand. Deze aanplantingen groeiden uit tot de Langenboomse Bossen. Rond 1950 verloor de Nieuwe Millse Heide zijn ruige karakter, toen mensen het gebied gingen gebruiken voor de winning van zand en grind. Prehistorische vondsten tijdens opgravingen in dit gebied zijn geen uitzondering bij deze werkzaamheden. In de Langenboomse Bossen en De Kuilen komen steeds meer stille recreatiemogelijkheden als antwoord op het intensieve gebruik van de mens. De route begint bij Motel Koolen. Dit prachtige motel is gelegen net buiten het centrum van Grave en biedt een tactisch vertrekpunt voor fiets- en wandelroutes. Zo begint en eindigt ook fietsroute 136595 hier. Het motel beschikt over acht luxe kamers die van alle gemakken zijn voorzien en er liggen een paar mooie tuinen omheen. Er is een prachtig parkachtig bos aangelegd aan de rand van het motel. We raden je dan ook zeker aan een overnachting te boeken, zodat je gebruik kunt maken van ons fietsarrangement en optimaal kunt genieten van de prachtige natuur. Tijdens je fietstocht kom je twee mooie bezienswaardigheden tegen. De eerste staat in Mill en is molen De Korenbloem. Deze ronde stenen beltmolen is gebouwd in 1858 en diende voor het malen van koren. De roeden staan al een ruime tijd kaal en er wordt ook niet meer gemalen in de molen. De molen is privébezit en is daardoor helaas niet te bezichtigen. Een paar kilometer voordat je weet terug komt bij het motel vindt je Kasteel Bronkhorst langs de weg. De weinige restanten van het oorspronkelijke kasteel zijn verwerkt in de muren van het klooster dat er nu staat. Het originele kasteel is gesloopt in 1828 maar heeft wel duidelijke sporen nagelaten die nog een goede indruk geven van hoe het kasteel eruit heeft gezien. Het huidige huis is een hoog, langgerekt gebouw, bestaande uit vleugels van verschillende hoogtes, en waarvan de gevels symmetrisch zijn opgezet.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Motel Koolen (Tolschestraat, 5363 TB, Velp, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Motel Koolen
Tolschestraat
5363 TB Velp
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Driehuizerweg
5375KM Landerd

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels188.png

Motel Koolen

Hotel

Motel Koolen ligt net buiten de schilderachtige vestingstad Gr...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kasteel Bronkhorst

Kasteel Bronkhorst

Kasteel

Dit kasteel dateert uit de 15e eeuw en in 1858 werd het verbou...

Meer informatie
Geen foto van De Korenbloem

De Korenbloem

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Vreselijk onduidelijk"

  op:

Arie

op:

Angela

op:

"Mooie, goed te lopen, route"

 geplaatst op:

Ondanks dat het een fietsroute is heb ik deze route gewandeld. Een aantal leuke zandpaden gehad met enkele leuke verrassingen onderweg.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136596 | Toegevoegd op 25-10-2013 | Laatst gewijzigd op 24-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding