Het pareltje van de Tour De France 2015; Neeltje Jans

Fietsroute 136360

Aangeboden door:

6867 86

Omschrijving

De tweede etappe van de Tour de France van 2015 krijgt een wel heel unieke finish: de meet zal die zondag (5 juli) op Neeltje Jans liggen! Ooit was Neeltje Jans een zandplaat in de monding van de Oosterschelde. Voor de bouw van de stormvloedkering werd de plaat opgehoogd en omgevormd tot werkeiland. In de loop der jaren hebben weer en wind van Neeltje Jans een uniek duinlandschap gemaakt dat door helmgras en duindoorn bijeen wordt gehouden.

Neeltje Jans maakt onderdeel uit van Nationaal Park Oosterschelde, een natuurgebied dat op 8 mei 2002 officieel de status van Nationaal Park kreeg. Het park wordt globaal begrensd door de dijken van de 'eilanden' Schouwen-Duiveland, Tholen en Sint Philipsland, Noord-Beveland en Zuid-Beveland en de dammen van de Deltawerken. Nationaal Park Oosterschelde is met circa 370 km² (waarvan 350 km² buitendijks) het grootste nationale park van Nederland.

Doordat de Oosterschelde lang een rivierarm is geweest, was het lange tijd een gebied met zowel zoet als zout water. Door de bouw van de eerste Deltawerken werden de rivieren afgesloten, waardoor de Oosterschelde verziltte. Ondanks (of dankzij) deze ontwikkelingen heeft de Oosterschelde een unieke flora en fauna. Bekend zijn de zeehonden en de bruinvissen die met enige regelmaat worden gezien.

De eerste bezienswaardigheid op de route is de Oosterscheldekering, de grootste van de 13 Deltawerken. Deze stormvloedkering is gebouwd na de overstroming van de Noordzee in 1953. Het is een zeer ingenieus en imposant staaltje bouwkunst. Vervolgens kom je langs een uitkijktoren. Hier kun je eventueel naar boven klimmen, waar je vele vogels, een frisse wind en een adembenemend uitzicht over de Oosterschelde wachten.

Zierikzee is ook een gezellige plek om op de fiets te verkennen. Sinds 1971 is dit een beschermd stadsgezicht; Zierikzee is dan ook een monumentenstad. Er staan maar liefst 568 monumenten. Het bekendste is de Sint-Lievensmonstertoren, die sprekend lijkt op de Sint-Romboutstoren die in Mechelen staat.

Bij Country House de Vlasschure begint en eindigt de tocht. In deze oude, gerenoveerde boerderij zijn ruime appartementen en kamers gemaakt. Elk kamer heeft een eigen stijl en een eigen karakter. Je kunt hier na je fietstocht een lekker hapje eten. Boek een verblijf, zodat je romantisch 's avonds bij zonsondergang over het strand kunt wandelen. Na een goed verzorgd ontbijt kun je de volgende dag ook fietstocht 136361 maken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

CountryHouse de Vlasschure (Dorpsdijk, 4491EC, Wissenkerke, Zeeland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
CountryHouse de Vlasschure
Dorpsdijk
4491EC Wissenkerke
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kerkstraat
4491EG Noord-Beveland

VVV Kamperland

Veerweg
4493AJ Noord-Beveland
0118 58 13 42
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels180.png

CountryHouse de Vlasschure

Hotel

CountryHouse de Vlasschure is een authentieke boerderij die is...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Uitkijktoren de Plompetoren

Uitkijktoren de Plompetoren

Uitkijktoren

Deze uitkijktoren staat in de boswachterij van Burgh-Haamstede...

Meer informatie
Geen foto van Zierikzee

Zierikzee

VVV-idee

Zierikzee is sinds 1971 een beschermd stadsgezicht en staat be...

Meer informatie
Neeltje Jans - Oosterscheldekering

Oosterscheldekering

VVV-idee

De Oosterscheldekering is een imposant onderdeel van de Deltaw...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136360 | Toegevoegd op 18-10-2013 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding