Vierlingsbeek, Venray en Overloon

Fietsroute 136337

Aangeboden door:

6446 131

Omschrijving

Deze route neemt je mee door het Nationaal Park de Maasduinen. Het park is gelegen in een terrassenlandschap en heeft dus grote hoogteverschillen. Het is vooral bos- en heidegebied en heeft een oppervlakte van maar liefst 4500 hectare. Hoewel het karakter van het gebied voor een groot deel door zandverstuivingen wordt bepaald, vind je er nauwelijks actief stuifzand. Het landgoed "de Hamert", zoals het gebied tot 1998 heette, vormt het hart van de bos- en heivelden die ongeveer 45 hectare beslaan. De bossen worden op een natuurlijke manier jong gehouden: galloways, schapen en geiten worden ingezet om het dichtgroeien van het gebied tegen te gaan.

Je fietst ook door het mooie Venray, dat van oudsher een agrarisch ingestelde gemeente is. De naam is afkomstig van het woordje ‘venne’ en van ‘ooien’, dit komt doordat venray op een plek ligt waar ze vroeger veel grond hebben moeten ontginnen voordat het voordat geschikt was om te gebruiken. Na de Tweede Wereldoorlog is Venray een nieuwe (industriële) weg ingeslagen. Vanaf 1949 vestigden zich enkele kleine industrieën in Venray en sindsdien is de industrie in Venray sterk toegenomen.

Vanaf De Meerstoel vertrek je naar de prachtige Molen van Geysteren, die in het plaatsje Geijsteren staat. Deze onderslag watermolen is gebouwd in 1897 en verving een voorganger die op dezelfde plek stond. De molen raakte echter snel in verval door een elektrisch aangedreven maalderij. In 1961 werd het maal- en gangwerk verwijderd en is de molen omgebouwd tot woning.

Vervolgens fiets je naar de Rosmolen. De Rosmolen is echter geen rosmolen en is dat ook nooit geweest. Het is een onderslag watermolen gebouwd in 1667. De molen werd gebruikt als korenmolen voor het malen van rogge. Het molenhuis raakte beschadigd in 1944, toen het bruggetje over de beek werd opgeblazen. De molen is in 2000 weer helemaal maalvaardig gemaakt en draait tegenwoordig op vrijwillige basis.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

38
38 (Veerweg, 5827AD, Boxmeer, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

38
Jouw startpunt
Knooppunt 38
Veerweg
5827AD Boxmeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Veerweg
Boxmeer

Oplaadpunt

Maasstraat
5836BB Boxmeer

vierlingsbeek

Soetendaal
5821BL Boxmeer

Watertap: gratis water voor onderweg

Mosaique 1b
5854AW Bergen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Molen van Geysteren

Molen van Geysteren

Waterradmolen

Deze molen is een onderslag watermolen uit 1897. In 1961 werd ...

Meer informatie
Rosmolen

De Rosmolen

Waterradmolen

Midden in het bos van Landgoed Geijsteren, dat meer dan 700 ha...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Gertie

op:

Leon

op:

Rob

op:

Sipco

op:

Jan, Limburg

op:

"Géén Maasduinen, maar "Maasheggen""

 geplaatst op:

mooie, schaduwrijke route zelfs bij 30° goed te fietsen. Schaduwrijk als gevolg van de diverse bospartijen en het fietsen tussen de maasheggen. Een leuke en gratis toegift was het fietsen over de fietsbrug dwars door het oorlogsmuseum in Overloon!

Pieter-jan

op:

"Het zijn de maasduinen"

 geplaatst op:

Het zijn de maasduinen ik kan er niets anders van maken

Joop, Noord-Brabant

geplaatst op:

Wat hier beweerd word is pure larie.Er word beweerd dat deze route door de maasduinen voert.Ik heb deze route zelf in elkaar gezet dus ik weet waar ik over praat de maasduinen liggen namelijk aan de overkant van de maas, dus route .nl doe je huiswerk voor dat je voorlichting geeft.Groots genieten is zogenaamd de aanbieder een grote leugen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136337 | Toegevoegd op 17-10-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding