Sambeek, Boxmeer en Beugen

Fietsroute 136336

Aangeboden door:

4388 78

Omschrijving

Boxmeer, dat van oorsprong ‘Mere’ heet, staat bekend om prachtige natuur die er om heen ligt. Fietsend langs de linkeroever van de Maas kijk je uit over prachtige weides, die je geweldige vergezichten bieden. Ook de natuurgebieden Maasheggen en Brestbosch (Brestbos) liggen heel dichtbij. Het is heerlijk fietsen door het weidse landschap of langs de oevers van de Maas. In de Romeinse tijd werd het gebied rondom Boxmeer al bewoond. Het omringende Land van Cuijk en Gelre drukten toen nog een stevige stempel op het gebied, maar door de eeuwen heen maakte Boxmeer zich geleidelijk los van de invloed van deze gemeenten: Boxmeer werd een vrije heerlijkheid. Ook later wist het dorp onafhankelijk en vrij te blijven en inmiddels heeft Boxmeer een levendige kern en is het een belangrijke economische kracht voor het oosten va Brabant.
Eén van de meest interessante bezienswaardigheden van de gemeente Boxmeer is Kasteelmuseum Boxmeer. Kasteel Boxmeer was vroeger een echte vesting en kijkt uit over de Maas. Na verschillende belegeringen en verwoestingen werd er een adellijk landhuis op de plek van de burcht gebouwd. Anno 2013 komen in dit pand adellijke en religieuze werelden samen, doordat de historie en de vooraanstaande vroegere eigenaars belicht worden. Ook schetst het kasteelmuseum een goed beeld van de levenswijze van de huidige vrome bewoners.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

4
4 (Maasstraat, 5836BB, Boxmeer, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

4
Jouw startpunt
Knooppunt 4
Maasstraat
5836BB Boxmeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

den Urling
5836AS Boxmeer

boxmeer

Stationsweg
5831CR Boxmeer

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kasteelmuseum Boxmeer

Kasteelmuseum Boxmeer

Kasteel

In het kasteel van Boxmeer zijn maar liefst twee culturele ins...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jan , Anders

op:

Irma, Anders

op:

Browns, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136336 | Toegevoegd op 17-10-2013 | Laatst gewijzigd op 22-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding