Fortenlandroute

Fietsroute 136232

Aangeboden door:

6410 127

Omschrijving

Startpunt: Muiderslot, Herengracht 1, Muiden. Staand met uw gezicht naar knooppuntbord 16 rechtsaf Amsterdamsestraat in, die overgaat in de Sluistraat. U gaat de sluis(brug) over en volgt de bordjes met verwijzing naar het Muiderslot. Vlak voor het Muiderslot ziet u het Muizenfort aan uw rechterhand. Het Muizenfort is de schakel tussen de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Daarna fiets u naar het Muiderslot. Bij het Muiderslot slaat u linksaf de Herengracht op. Hier moet u een klein stukje lopen. Na ongeveer 300 m (tegenover nr. 33) vindt u de afvaartplaats van de veerdienst naar het Forteiland Pampus. Fiets terug naar via de sluis(brug) naar knooppunt 16 en vervolg vanaf hier de route richting knooppunt 17, 18 en 33. Volg de Westwalstraat vanaf knooppunt 33 in Zuidoostelijke richting. Na circa 200 m staat u voor de ingang van het Vestingmuseum. Van hier fietst u weer terug naar knooppunt 33, 78, 79. Vanaf knooppunt 79 (op de Oud Bussummerweg) volgt u knooppunt 35. Het fietspad komt haaks uit op de Amersfoortsestraatweg, volg hier 35 naar rechts. Ga na een paar 100 m linksaf de A1 over. Na de ’ovotonde’ gaat u rechtdoor, de Huizerweg op. Bij de eerste rotonde gaat u linksaf de H.A.Lorentzweg op en vervolgens neemt u de 2e rechts (Voormeulenweg) en eerste links (Dr. A. Kuijperlaan). De ingang van Fort Werk IV is na 200 m links (voor theater Spant!). Dan weer terug naar knooppunt 35, en de route vervolgen naar knooppunten 34, 49, 48 en 47. Vanaf knooppunt 47 fietst u richting 46. Tussen knooppunt 47 en 46 ligt Fort Uitermeer Ga hierna weer terug naar knooppunt 47 en vervolg de route naar 45. Fort Ossenmarkt ligt aan de rand van het centrum van Weesp tussen knooppunt 45 en 44. Ga hierna weer verder naar 44 en 16. Plaatsen die worden aangedaan : Muiden, Muiderberg, Naarden, Bussum, Uitermeer, De Horn en Weesp. Bijzondere bezienswaardigheden en attracties onderweg: Deze route voert u langs 7 forten die allemaal deel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. U kunt de eerste vijf forten bezoeken. Restaurant/Café tussen knooppunten: : Stadscafé van Ouds Gieling en Restaurant de Doelen in Muiden, Restaurant de Zeemeeuw, Muiderberg en hotel Hart van Weesp, Weesp. Type route: Fortenroute. Bijzonderheden: Om geen fort te missen raden wij u aan de beschrijving helemaal te volgen. Op de knooppuntborden vindt u QR codes. Scan deze met uw smartphone en u krijgt ede routebeschrijving naar het dichtstbijzijnde fort op uw mobiel. Deze route is ontwikkeld door het gezamenlijke Fortenoverleg Gooi & Vecht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Vesting Muiden (Sluisstraat, 1398 AD, Muiden, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Vesting Muiden
Sluisstraat
1398 AD Muiden
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Zuidpolderweg
1398VE Muiden

weesp

Leeuwenveldseweg
1382LV Weesp

VVV Weesp

Slijkstraat
1381VS Weesp
0294 41 54 27
Stuur een mail

Oplaadpunt

Marinaweg
1361AH Almere

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Vesting Muiden

Vesting Muiden

Fort

Het vestingstadje Muiden herbergt een aantal belangrijke gebou...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Gerard, Utrecht

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136232 | Toegevoegd op 13-10-2013 | Laatst gewijzigd op 22-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding