Fietsen vanuit Pannenkoekhoes De Stroper

Fietsroute 136176

Aangeboden door:

12297 99

Omschrijving

In de natuurgebieden rondom De Lutte en Losser kun je eindeloze fietstochten maken. Als je door de graslanden van Boerskotten fietst kom je helemaal tot rust en de natuur in het Lutterzand is wat grilliger, maar minstens net zo mooi. Zandverstuivingen, heidevelden, bossen en weilanden, je komt het allemaal tegen op deze route.

Het Lutterzand
Aan het begin van de route kom je door het natuurgebied het Lutterzand. Dit gebied is vanwege de bijzondere samenstelling in 2007 benoemd als aardkundig monument. Dwars door de bijzondere natuur van het Lutterzand kronkelt het oeroude riviertje de Dinkel. De steile oevers langs het stroompje dienen als nestplaats voor de oeverzwaluw, maar ook de ijsvogel en de grote gele kwikstaart fluiten het hoogste lied in het Lutterzand. Vanuit dit gebied fiets je via Overdinkel weer terug naar De Lutte.

Pannenkoekhoes De Stroper
Het start- en eindpunt van deze route ligt bij Pannenkoekhoes De Stroper. Stap hier na je fietstocht binnen voor een lekkere versgebakken pannenkoek. Of je nu een pannenkoek met fruit bestelt of een oudhollandse spekpannenkoek, alles is hier om je vingers bij af te likken. Met een koud biertje, een kopje koffie of een glas limonade smaken de pannenkoeken nog lekkerder.

Uitstapje naar Oldenzaal
Vanuit De Lutte ben je zo in de oude Hanzestad Oldenzaal. Deze stad heeft een rijke historie. Vooral tijdens de Tachtigjarige Oorlog kreeg Oldenzaal het zwaar te verduren. Verhalen en herinneringen aan deze oorlog vind je dan ook nog volop in de stad. Geschiedenisliefhebbers zijn dus aan het goede adres in deze stad. Verder vind je er ook mooie historische kerken, het museum Palthehuis en gezellige terrasjes.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Pannenkoekhoes De Stroper
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Pannenkoekhoes De Stroper
Bentheimerstraat
7587 ND De Lutte
Plan route naar startpunt

VVV / Tourist Info De Lutte

Plechelmusstraat
7587AL Losser
0541 55 11 60
Stuur een mail

Parkeerplaats

Tankenbergstraat
7587MH Losser

Treinstation Oldenzaal

Stationsplein 14
7573 AV Oldenzaal

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Pannenkoekhoes de Stroper

Pannenkoekhoes De Stroper

Restaurant

Pannenkoekhoes De Stroper is een waar paradijs. Maak een gezel...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Het gedeelte in Nederlandis een mooie route. Het Duitse gedeelte viel erg tegen. Zelf een stuk route waar het voor fietsen verboden is."

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136176 | Toegevoegd op 11-10-2013 | Laatst gewijzigd op 6-6-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding