Lichtenvoorde, Barlo en Dale

Fietsroute 136164

Aangeboden door:

2965 30

Omschrijving

De Vennebulten, een vroeger domein van struikrovers. Dat klinkt spannend, dus stap op de fiets en ga op avontuur. De Vennebulten is een natuurgebied van ongeveer veertig hectare. Op heideveldjes groeit de zeldzame jeneverbes en lieflijke vennetjes bieden het nodige verkoeling. Kijk niet vreemd op wanneer je over de hei opeens een weg ziet lopen. Dit is de oude Hessenweg, die het Duitse Bocholt en Hanzestad Doesburg met elkaar verbond. Over die weg werden veel goederen vervoerd en rovers hielden zich dan ook graag schuil op de Vennebulten om handelaren en andere slachtoffers van hun bezittingen te ontdoen. Wanneer een struikrover gevangen en terechtgesteld werd, werd hij berecht in De Radstake: een pand dat dienst deed als herberg, uitspanning en blijkbaar ook als plek waar vonnissen voltrokken werden. Die naam is afgeleid van dat vonnis: wanneer een rover schuldig werd bevonden, werden al zijn ledematen gebroken en daarna werd hij bovenop een wiel of rad gelegd. Er zijn dan ook veel sagen over geesten van onthoofde struikrovers die nog in het gebied rondwaren. Hotel Restaurant ’t Zwaantje is de uitvalsbasis voor deze fietstocht. Je kunt bij het hotel in Lichtenvoorde gratis je auto parkeren. Wanneer je terugkomt van je fietstocht kun je je, als je tenminste een verblijf boekt, lekker opfrissen en een warme douche nemen voordat je gaat eten. Dat kan in het gezellige restaurant van het ’t Zwaantje, maar je kunt ook te voet het centrum in wandelen om daar sfeer te gaan proeven. In het hotel kun je lekker loungen bij de open haard, ’s avonds met een boek. De volgende dag kun je na een uitgebreid ontbijtbuffet ook route136165 gaan verkennen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant t Zwaantje
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant t Zwaantje
Zieuwentseweg
7131LG Oost Gelre
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Raadhuisstraat
7131CL Oost Gelre

VVV Lichtenvoorde

Markt
7131DG Oost Gelre
0544 37 57 75
Stuur een mail

lichtenvoorde-groenlo

Lievelderweg
7137MX Oost Gelre

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels172.png

Hotel Restaurant t Zwaantje

Hotel

Hotel Restaurant 't Zwaantje is een gezellig ***hotel met ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136164 | Toegevoegd op 11-10-2013 | Laatst gewijzigd op 28-2-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding