Omschrijving

Studentenstad Nijmegen is de oudste stad van het huidige Nederland en vierde in 2005 zijn 2000-jarige bestaan. Het is ook de grootste stad van de provincie Gelderland en daarmee de tiende stad van Nederland. Rondom Nijmegen vind je veel diversiteit in het landschap: van de uiterwaarden van de Maas en de Waal met slingerende dijken tot glooiende stuwwallen die begroeid zijn met gemende bossen, of plassen en weilanden. In de dalen vind je beekvegetatie, moerassige graslanden, heidevelden en schrale blauwgraslanden. Nijmegen verwierf internationale naambekendheid met het grootschalige wandelevenement (de Nijmeegse Vierdaagse) en de stad heeft een bruisend cultureel leven en vele historische panden. Je komt ook door het kleinste dorp van Nederland: Persingen. De nederzetting, die in de dertiende eeuw al een bestond, groeide ooit uit een welvarende heerlijkheid, maar die tijd behoort tot de vergane glorie van het dorp. Nu resten er alleen nog de kerk en twee boerderijen. Het laat-gotische kerkje, waarvan koor en schip uit de veertiende en de toren uit de vijftiende eeuw dateren, wordt gebruikt voor trouwerijen, voor uitvaarten en als expositieruimte. M33: Kerkje van Persingen was het eerste stenen bouwwerk van Persingen en staat op de monumentenlijst. Een fel contrast biedt de bebouwde kom met de ruimtelijke Ooypolder. Dit belangrijke natuurgebied vlakbij Nijmegen heeft een bijzonder rijke en diverse flora en fauna. In polder kan de oplettende fietser een zwarte stem, roerdomp of grote karekiet horen fluiten, maar er zijn ook kuddes Galloway runderen en Konikpaarden te zien. Eerder werd de Ooypolder gebruikt als ‘reservaat’ voor het przewalskipaard, die hierdoor in Mongolië opnieuw uitgezet zijn. Op de hoger gelegen delen tref je zandgrond en struikgewassen aan, terwijl in de lagere delen veel grassoorten in kleigrond groeien. Door de waterhuishouding is de oorspronkelijke moerasgrond van de polder verdroogd, waardoor ook bomen in de polder goed gedijen. In het midden van de Ooypolder staat een uitkijktoren. Maak de klim om hoog, want het uitzicht is meer dan de moeite waard en je kunt hier fantastische foto’s maken van de omgeving! Je kunt gratis je auto parkeren bij Hotel Restaurant Rozenhof. Voor en na je fietstocht ben je van harte welkom op het terras, om je dag goed te beginnen of ontspannen af te sluiten met een hapje en een drankje. Het hotel beschikt ook over gezellige kamers, dus wanneer je meer van de omgeving wilt zien, kun je er ook een nachtje verblijven. Fietsroute 136160 begint en eindigt ook bij Hotel Restaurant Rozenhof, dus na een overnachting kun je uitgerust en opgewekt weer op de fiets stappen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant Rozenhof (Nijmeegsebaan, 6564 CK, Heilig Landstichting, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant Rozenhof
Nijmeegsebaan
6564 CK Heilig Landstichting
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Rechterslaan
6564BD Groesbeek

Parkeerplaats centrum

Nijmeegsebaan
6564CL Groesbeek

nijmegen heyendaal

Heyendaalseweg
6525EE Nijmegen

VVV Nijmegen

van Schaeck Mathonsingel
6511NH Nijmegen
0900 112 23 44
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Golfbaan Het Rijk van Nijmegen

Golfbaan Het Rijk van Nijmegen

Oplaadpunt

45 volwaardige holes in een schitterende, heuvelachtige omgevi...

Meer informatie
Hotel Restaurant Rozenhof

Hotel Restaurant Rozenhof

Hotel

Hotel Restaurant Rozenhof is gelegen in het prachtige heuvelac...

Meer informatie
Golfbaan Het Rijk van Nijmegen

Golfbaan Het Rijk van Nijmegen

Restaurant

45 volwaardige holes in een schitterende, heuvelachtige omgevi...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Ooievaar

Uitkijktoren

Uitkijktoren

De uitkijktoren, die in de vorm van een ooievaarsnest is ontwo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Let op de afstand!"

 geplaatst op:

Tussen de knooppunten in het boekje van route.nl en van routiq zit zo’n 7 km verschil. Die 7 km zijn echter enorm pittig qua stijgingspercentage, dat je het weet! Zet de hoogteprofiel optie aan in de app dan zie je het direct.

"Veelzijdig"

 geplaatst op:

Elektrische fiets is een aanrader

"Mooie omgeving"

  op:

Jim

op:

"Mooie route, maar niet goed aangegeven."

 geplaatst op:

Het is een mooie route, alleen de route begeleiding is meerdere plaatsen niet duidelijk. Oa bij knooppunt 61.

Edith

op:

Barbara, Anders

geplaatst op:

Mooie route. 1 stijl stukje

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Diverse knooppunten verkeerd in beschrijving, met ons nog ander echtpaar die we op "knelpunten"( 4 op terugweg o.oa.) troffen en uiteindelijk via eigen route terug parkeerplaats Verder mooi afwisselende route

Annelies, Noord-Brabant

geplaatst op:

Het was een prachtige fietsroute, maar doordat we knooppunt 63 erg moeilijk konden vinden (alleen via een grote omweg en drie keer verkeerd gereden te zijn), werd de route een aantal km langer.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136161 | Toegevoegd op 11-10-2013 | Laatst gewijzigd op 25-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding