De wuivende Friese Rietlanden

Fietsroute 136159

Aangeboden door:

8084 120

Omschrijving

Eernewoude, oftewel het Friese Earnewâld, staat bol van het toerisme in de zomer. Het dorpje telt een paar honderd inwoners en ligt aan de rand van het natuur- en watersportgebied Nationaal Park De Alde Feanen. Een florerende natuur met honderden verschillende diersoorten en duizenden planten trekt nieuwe soorten aan, de één nog zeldzamer dan de ander. Watersporters komen er hun hart op de geulen, meren, slootjes, vaarten en plassen op halen en het uitzicht is er weids: water en laagveenmoeras, waarin rietlanden wuiven in de wind, zo ver als je kunt kijken! Traditioneel wordt het toeristische seizoen in Earnewâld afgesloten met een wedstrijd tussen valkzeilboten die een circuit afleggen. Ook worden er jaarlijks een braderie en het Nationaal Kampioenschap Parapluhangen georganiseerd. Geniet van het typisch Nederlandse polderlandschap, waar een knap staaltje waterhuishouding de boventoon voert. Er zijn drie soorten polders: de droogmakerij, de indijking en de ontginning. In een droogmakerij is open water ingepolderd. Hier is een meer of plas letterlijk drooggemaakt. Een indijking is een inpoldering van een gebied aan de kust. Het zijn vaak kwelders die hier zijn drooggevallen en dijken beschermen het gebied en houden het water er nu weg. Bij een ontginning is natuurlijke woeste grond ontgonnen en klaargemaakt om cultureel te bewerken. Een ontginning hoeft dus niet altijd in een polderlandschap te resulteren, voormalige veen-, moeras-, heide- of duingebieden kunnen natuurlijk ook een andere bestemming krijgen. De polders waar je doorheen fietst met deze tocht zijn voornamelijk ontgonnen of drooggemaakt. Bij Hotel Restaurant Princenhof begint en eindigt je fietstocht. Hier kun je gratis je auto parkeren. Het hotel ligt in het kloppende hart van het toerisme van Earnewâld en biedt je een prachtig uitzicht over het water van Nationaal Park Alde Feanen. In het hotel ben je voor en na je fietstocht welkom om te komen genieten van een hapje of een drankje. Je kunt er goed tot rust komen in één van de comfortabele hotelkamers, dus boek een verblijf. Op die manier kun je ook gebruik maken van ons fietsarrangement met route 136158.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant Princenhof (Piet Miedemaweg, 9264 TJ , Earnewâld, Friesland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant Princenhof
Piet Miedemaweg
9264 TJ Earnewâld
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Wiidswei
9264TM Tytsjerksteradiel

Oplaadpunt

Smidspaed
9264TK Tytsjerksteradiel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels169.png

Hotel Restaurant Princenhof

Hotel

Hotel Restaurant Princenhof ligt aan de rand van het Friese do...

Meer informatie
Restaurant Puur Prince

Restaurant PuurPrince

Restaurant

Restaurant PuurPrince is het restaurant van Hotel Princenhof i...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Laurens

op:

Herwig, Anders

op:

Aaldrik, Drenthe

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 136159 | Toegevoegd op 11-10-2013 | Laatst gewijzigd op 26-10-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding