Dalfsen, Zwolle en Hattem

Fietsroute 135551

Aangeboden door:

5810 61

Omschrijving

In de middeleeuwen ontstond Hanzestad Zwolle langs de Aa, op een hoger gelegen dekzandrug in een gebied dat verder heel moerassig was. In de Overijsselse hoofdstad zijn de hoogteverschillen nog altijd merkbaar. In Zwolle gaan heden en verleden prima samen. Het culturele aanbod is gevarieerd en eeuwenoude monumenten en moderne gebouwen gaan naadloos in elkaar over. Hier doet het toerisme geen afbreuk aan de authenticiteit van de stad, maar voegt er juist een nieuwe dimensie aan toe! Zwolle is de partnerstad van het Duitse Lünen. Regelmatig worden er culturele uitwisselingen georganiseerd, die beide steden verrijken. Van oudsher heerste er een rivaliteit tussen Zwolle en het nabijgelegen Kampen. De geuzennaam “blauwvingers” voor de Zwollenaren werd door de inwoners van Kampen bedacht als schertsende bijnaam. Volgens een volksverhaal zou Zwolle een klokkenspel uit een verbrande toren in Kampen hebben verkocht, met als voorwaarde dat de Kampenaren mochten bepalen hoe het bedrag zou worden betaald. De volledige prijs werd in vierduitstukken betaald, koperen munten met een lage waarde. Van het tellen van de geldstukken kregen de Zwollenaren blauwe vingers. In Zwolle gaan heden en verleden prima samen. Het culturele aanbod is gevarieerd en eeuwenoude monumenten en moderne gebouwen gaan naadloos in elkaar over. Hier doet het toerisme geen afbreuk aan de authenticiteit van de stad, maar voegt er juist een nieuwe dimensie aan toe. Ervaar het zelf met deze leuke fietstocht!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Poppenallee
7722KP Dalfsen
Plan route naar startpunt

Treinstation Dalfsen

Stationsweg 4
7722 HA Dalfsen

Tourist Info Dalfsen

Bloemendalstraat 10
7721 AM Dalfsen
+31 (0)529 43 47 45
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 135551 | Toegevoegd op 27-9-2013 | Laatst gewijzigd op 10-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding