Sint-Oedenrode, Schijndel en Eerde

Fietsroute 135145

Aangeboden door:

12001 204

Omschrijving

Kleine heideveldjes, mooie bossen en grazige weilanden… het Brabantse landschap rondom Boxtel heeft veel te bieden. Het Elderbroek en de Geelders zijn een paar van de landelijke namen die je in de streek tegenkomt; gebieden die deel uitmaken van Nationaal Landschap Het Groene Woud. Op langwerpige ophogingen tussen de greppels groeien populieren en vogelkers. In de bodem is veel leem aanwezig, zodat de grond veel vocht vasthoudt en de Beekse Waterloop kronkelend zijn weg door het landschap kan zoeken. Dat komt de groei van de bosanemoon, het slanke sleutelbloem, de gulden boterbloem, dalkruid, eenbes, zwarte rapunzel, klokjesgentiaan en grote wolfsklauw ten goede. De havik, tjiftjaf, fluiter en grote lijster voelen zich hier prima thuis. Ten noorden van Schijndel ligt het Wijboschbroek. Het248 hectare grote natuurgebied ontstond doordat het oorspronkelijke broeklandschap ontgonnen werd. De lemige bodem en de hoge waterstand en kwelwateren doen unieke flora groeien. In het voorjaar groeien bosanemoon en slanke sleutelbloem in gigantische aantallen tussen de broekbossen van elzen. Andere zeldzame soorten zijn eenbes, grote keverorchis, boskortsteel, en kale vrouwenmantel. Verschillende spechten trommelen op de boomstammen en de fluiter, de nachtegaal en de geelgors laten van zich horen, terwijl de kamsalamander en de heikikker aan de oevers van de wateren rondscharrelen. Omringende graslanden maken het plaatje compleet. Bij knooppunt 21 in de route in Olland kan men tijdens de fietstocht in het centrum even een rustmomentje pakken om daarna verder te genieten van deze fietsroute. Bij familiecamping Het Goeie leven kun je genieten van een gezellig samenzijn. Samen met de andere campinggasten aan een grote tafel eten brengt meer gezelligheid en leuke gespreksonderwerpen op de tafel. Het sanitair wordt goed schoongemaakt. Zet dus je tentje, caravan of camper bij Het Goeie Leven neer, zodat je in een paar dagen kunt genieten van twee mooie fietstochten. Ook route 135146 begint en eindigt bij deze locatie.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Het Goeie Leven (Vlagheide, 5466 PZ, Veghel, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Het Goeie Leven
Vlagheide
5466 PZ Veghel
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Vlagheide
5466PZ Schijndel

Parkeerplaats centrum

Veghelsedijk
5482EL Schijndel

VVV Veghel in UITpunt Veghel

Markt
5461BC Veghel
0413 35 35 40
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Helden van Kien

De Helden van Kien

Restaurant

De Helden van Kien is een horecapaviljoen op een unieke locati...

Meer informatie
http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/campings026.png

Het Goeie Leven

Camping

Camping Het Goeie Leven ligt aan de rand van het gezellige Bra...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Hanna

geplaatst op:

Nr 81 is nr 2 Prachtige route

Dick, Overijssel

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 135145 | Toegevoegd op 20-9-2013 | Laatst gewijzigd op 8-2-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding