Gees, de Krim en Hollandscheveld

Fietsroute 134809

Aangeboden door:

7573 69

Omschrijving

Bij Hollandscheveld ligt Recreatieterrein Schoonhoven, het startpunt van deze route. Midden in het groen van de bossen vind je er twee zwemplassen met een groot zandstrand en groene ligweiden. Daarvandaan voert de route noordwaarts. Knooppunt 83 ligt midden in de bossen van Boswachterij Gees. Omdat de bossen aan de oostkant iets hoger liggen dan het omringende grasland, heb je er een prachtig uitzicht. Het loofbos in de boswachterij is in de jaren '30 van de vorige eeuw aangelegd. Om het gebied natter te maken, worden er nu sloten gedempt en dammetjes aangelegd en wordt het water via een langere weg het gebied uit gevoerd. In een natter gebied krijgt veel van de oorspronkelijke flora en fauna weer een kans. In de vochtige heidevegetaties leven adders en bij het water van de vennen ringslangen. Ook kun je in boswachterij Gees vossen, dassen, boommarters, haviken, buizerds en wespendieven aantreffen. Bij fietsknooppunt 81 fiets je langs de Klinkenberg, ofwel Motte Geeserveld. De Klinkenberg is het restant van een mottekasteel. Het bestond uit een hoofdburcht en een voorburcht en werd omgeven door een achtvormige gracht. Bij archeologisch onderzoek in 2002 werd een houten paal gedateerd op 1239. De Klinkenberg is een beschermd monument. Pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve ligt op het prachtige Landgoed De Groote Scheere, tussen Gramsbergen en Coevorden. Het is de ideale plek om even van de trappers te stappen en de benen te strekken met een drankje en iets lekkers. In de oude boerderij met landelijke uitstraling worden de pannenkoeken ambachtelijk bereid, met meel van korenmolen Windlust. Een traktatie voor jong en oud. De Anermolen in Ane dateert uit 1864. Het is een achtkantige beltmolen, met riet gedekt. In het midden van de 20e eeuw raakte de molen in verval en in 1981 werd hij geheel gerestaureerd. Er wordt nog graan gemalen op vrijwillige basis, en de molen is op woensdag en zaterdag te bezichtigen van 13:00 tot 16:30 uur. Het laatste stuk van de route leidt door de velden weer teug naar Recreatieterrein Schoonhoven, je punt van vertrek.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Hollandscheveld - Recreatieterrein Schoonhoven (Oostwijk, 7913XG, Hoogeveen, Drenthe, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt TOP Hollandscheveld - Recreatieterrein Schoonhoven
Oostwijk
7913XG Hoogeveen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Oostwijk
7913XG Hoogeveen

Oplaadpunt

Oostwijk
7913XG Hoogeveen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/restaurants137.png

Pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve

Restaurant

De Ganzenhoeve is gevestigd op het prachtige Landgoed De Groot...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Motte Geeserveld

Motte Geeserveld

Kasteelheuvel

Oude relevante plaatsen met vergane (houten) bouwwerken van de...

Meer informatie
Geen foto van De Anermolen

De Anermolen

Windmolen

De Anermolen werd in 1864 gebouwd in Ane als korenmolen. Het i...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route , vanuit slagharen gefietst uiteindelijk niet naar knooppunt 85 gefietst maar knoop 74 naar Dalerpeel genomen . Vandaar terug gefietst naar huis ."

  op:

"Geen mooie route.."

 geplaatst op:

Weinig mooie fietspaden. Veel wegen door het veld.

"Fijne tocht op goede wegen"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 134809 | Toegevoegd op 12-9-2013 | Laatst gewijzigd op 25-7-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding