Groote Heide en Leenderbos vanuit Maarheeze

Fietsroute 134807

Aangeboden door:

4808 61

Omschrijving

Je fietst om het plaatsje Budel heen. Het volgende stuk van de rit voert vlak langs de Belgische grens. Aan je rechterhand strekt zich het natuurgebied Grote Heide uit, met zijn bossen en heidevelden. Je maakt een korte uitstap naar fietsknooppunt 217 om even te genieten van de oude, gerestaureerde gebouwen van abdij De Achelse Kluis. Wie meer wil doen dan alleen rondkijken, kan zich ook wagen aan het trappistenbier Achel, uit de eigen huisbrouwerij. De route voert verder over de heide van De Groote Heide en door de bossen van het Leenderbos. Dit uitgestrekte natuurgebied is onderdeel van Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde na¬tuurgebieden. Het ligt op een aaneengesloten zandrug tussen Eindhoven en het Belgische Achel. Het bestaat uit naaldbossen en heidevelden en wordt doorsneden door beekdalen. Het gebied is onderdeel van het Kempische landschap met zijn duidelijke hoogteverschillen. Die zijn tijdens de laatste ijstijd ontstaan door afzettingen van zand. Heide, vennen, stuifduintjes, kronkelpaden en boerderijtjes: dit gebied verveelt nooit. In het Leenderbos werd in 1897 de laatste wolf in Nederland gezien. En ook al kom je er de wolf niet meer tegen, er leven talloze andere diersoorten in de beschutte bossen. Op de heidegronden kun je de nachtzwaluw, de levendbarende hagedis of het gentiaanblauwtje tegenkomen. Ook kraanvogels en zwarte ooievaars zoeken de heide op als pleisterplaats. Rond de vennen groeien bijzondere planten als waterlepeltje en vleesetende zonnedauw. Je laat de uitgestrekte keten van bos- en heidegebieden achter je om via het dorp Leende uiteindelijk weer terug te keren naar je start- en eindpunt in Maarheeze.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

58
58 (Broekkant 83, 6021CS, Budel, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

58
Jouw startpunt
Knooppunt 58
Broekkant
6021CS Budel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Nieuwedijk
6021RN Cranendonck

VVV Cranendonck

Markt 22a
6021 CE Budel
0495 - 58 77 91
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 134807 | Toegevoegd op 12-9-2013 | Laatst gewijzigd op 31-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding