Ontdek Maassluis, Oostvoorne en Brielle

Fietsroute 1344811

Aangeboden door:

80 3

Omschrijving

Eén van de kleinste buurtschappen waar je doorheen kunt fietsen is ongetwijfeld Kruiningergors. Gelegen aan de Brielse Maas in Zuid-Holland, zoeken veel mensen de plaats in de zomermaanden op; er staan veel vakantiehuisjes en er ligt een jachthaven waar prachtige schepen voor anker gaan.
 
Het gors ontstond rond 1926 als een soort wilde camping, waar badgasten uit Rotterdam gingen overnachten in zelfgemaakte hutten en tenten wanneer zij een paar dagen aan zee wilde doorbrengen. 

Het Kruiningergors, met de vele laantjes en veldjes, is inmiddels een begrip geworden. Veel mensen weten het gezellige recreatie dorp te vinden. De sfeer is er altijd vrolijk, dus zoek dit prachtige stukje natuur op en beleef een gezellige dag in het gors!

Op de route tref je, tussen alle gezelligheid, standerdmolen ’t Vliegend Hert die in 1985 gebouwd werd. Daarmee is de molen nog piepjong, vergeleken bij andere molens in Nederland. Hij staat als walmolen op de vestingwal van Brielle, op de plaats waar sinds de zeventiende eeuw een korenmolen heeft gestaan. De oorspronkelijke molen was ook een standerdmolen, die 1696 vervangen werd door een stenen stellingmolen die 1810 uitbrandde en een jaar later herbouwd werd. Ook deze derde molen brandde uit, in 1882. De molen werd afgebroken,  tijdens een restauratie van de vesting werden de teerlingen van de oude standerdmolen gevonden. Daarop heeft men een replica van de eerste standerdmolen gebouwd, die de status van gemeentelijk monument kreeg.

Voordat je de route gaat fietsen , kun je bij diverse horeca in Maassluis genieten van een heerlijke lunch.
Ben je klaar met de route dan kun je bij verschillende horeca in Maassluis genieten van een fantastisch diner.
Fiets je de route in de zomermaanden en heb je het eindpunt bereikt dan verdien je zeker een ijsje van de lekkerste ijssalon in de regio De IJsmaker Jeroen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: De Hoek van Zuid-Holland

De Hoek van Zuid-Holland wordt gevormd door Westland, Hoek van Holland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland en Delft. Het gebied biedt een gevarieerde ervaring voor fiets- en wandeltochten, van zee en duinen, glazen kassen, de Nieuwe Waterweg, polderlandschap, oude jeneverstokerijen en oud-Hollandse binnensteden. Ga hier lekker op pad en maak kennis met alles wat de Hoek van Zuid-Holland te bieden heeft.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Nieuwstraat, 3141AA, Maassluis, Zuid-Holland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Maassluis
Nieuwstraat
3141AA Maassluis
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Veerstraat
3142GG Maassluis

maassluis

Prinses Beatrixlaan
3143LA Maassluis

Westkaap

van Baerlestraat 103
3132EC Vlaardingen
010 - 234 07 80
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Louis, Gelderland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1344811 | Toegevoegd op 17-4-2020 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding