Langs het mysterieuze Zwarte Water

Fietsroute 134434

Aangeboden door:

7845 26

Omschrijving

Het is heerlijk fietsen over de kronkelende dijken aan weerszijden van de rivier het Zwarte Water. Je hebt hier mooie vergezichten over de vogelrijke uiterwaarden waar kerktorens boven de horizon uitsteken. Over het water glijden regelmatig binnenschepen voorbij. En af en toe zie je een ooievaar door het blauw zweven.

Een dijk van een Stenendijk
Vanuit de groene polder zie je Hasselt steeds dichterbij komen. Je rijdt over de Stenendijk die uit de zestiende eeuw dateert. Deze monumentale dijk was oorspronkelijk bedoeld als bescherming tegen de voormalige Zuiderzee. Je hebt hier een prachtig zicht op de historische molen De Zwaluw en de Augustinuskerk. In grand café De Linde geniet je even van een pauze met iets te drinken en eten met uitzicht over de gracht.

Ouderwets pontje
In Genemuiden rij je langs de Sas, de keersluis die tussen de binnen- en buitenhaven ligt. Deze monumentale keersluis werd in 1866 aangelegd om het achterland tegen overstromingen vanuit de Zuiderzee te beschermen. Via een kabelpontje kom je terecht in het pittoreske Zwartsluis waar je nageniet van je tocht bij Hotel Zwartewater. Je zit er heerlijk in de brasserie of op het terras aan de kade van het Zwarte Water.

Hasselt, een charmante Hanzestad
Je fietst door een streek met een rijke historie van handel en cultuur. Denk aan Hasselt waar je volop fraaie panden ziet die getuigen van de rijkdom die de Hanze opleverde. Stap gerust even af om van al die Rijksmonumenten te genieten. Ook Zwartsluis profiteerde van zijn ligging aan het Zwarte Water en het Meppelerdiep. Hier werd vanuit Drenthe turf naar Holland verscheept. Van de zeventiende tot en met de negentiende eeuw vervoerden sommige schepen ook de zogenoemde hannekemaaiers: arme Duitse seizoenarbeiders die in Holland gras gingen maaien.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Zwartewater
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Zwartewater
De Vlakte
8064 PC Zwartsluis
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

De Vlakte
8064DX Zwartewaterland

Tourist Info Zwartsluis

Handelskade 25
8064 DV Zwartsluis
+31 (0)38 386 65 55
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Hotel Zwartewater

Hotel Zwartewater

Hotel

Hotel Zwartewater ligt pal aan rivier Het Zwarte Water. Bij wa...

Meer informatie
http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes340.png

De Linde

Fietscafe

De Linde is een grand café midden in Hasselt. Een prachtige ui...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 134434 | Toegevoegd op 6-9-2013 | Laatst gewijzigd op 19-6-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding