Petten, Sint Maartenszee en Groet

Fietsroute 134430

Aangeboden door:

18668 154

Omschrijving

Dwaal door de duinen en geniet van een prachtig uitzicht op de Noordzee. Met de zilte zeelucht in je longen is fietsen door de natuur nog veel leuker! Via Petten fiets je naar het Zwanenwater, dat bij Sint Maartenszee ligt. De kleine buurtschap stelt niet zoveel voor, maar wat is de natuur van het Zwanenwater prachtig! Vochtige duinvalleien, plukken duingras die hoog op de duinen in de wind wuiven, duinheide en duinmeren die de heidegebieden onderbreken. Door de vochtige bodem kun je hier tot 900 verschillende soorten paddenstoelen spotten, naast de 450 plantensoorten die het gebied rijk is. Vogels als de lepelaar, dodaars en zomertaling zoeken graag de rust van het gebied op. Kom genieten van de orchideeën, vlinders en vogels en de fantastische uitzichten van dit beschermde natuurgebied. Je kunt dit duingebied tijdens je fietstocht ook goed vergelijken met de noordelijke kant van de Schoorlse Duinen. Nergens in Nederland is een duingebied breder of hoger dan hier. De heidevelden, die ook in dit gebied te vinden zijn, zijn uniek in combinatie met de duinen. Met een beetje geluk zie je hier een zandhagedis tussen over het zand scharrelen of hoor je een fazant of een nachtzwaluw fluiten. Ook hier kun je genieten van tienduizenden bloeiende orchideeën of 800 verschillende soorten paddenstoelen. Vanzelfsprekend blijft het uitzicht over de Noordzee fenomenaal, maar aan de andere kant van het duingebied biedt de variatie van akkers, duinen en bossen een mooie afwisseling.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

39
39 (Westerduinweg, 1755KM, Bergen (NH), Noord-Holland, Nederland)
3.87 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

39
Jouw startpunt
Knooppunt 39
Westerduinweg
1755KM Bergen (NH)
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kamperkade
1871PS Bergen (NH)

VVV Petten

Zijperweg
1755NV Schagen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"De 2e gedeelte van de route is niet leuk om te fietsen omdat vrachtauto’s vlak langs passeren met hoge snelheid. Je wordt met fiets door wind druk haast van de weg geblazen. Je fiets niet op fiets pad!"

  op:

"Kaal, vlak en winderig"

 geplaatst op:

Als je van fietsen over kale en vlakke wegen houdt is het leuk. Maar de wind heeft vrij spel. Het laatste stukje bij Groet, door het bos, was wel de moeite waard!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 134430 | Toegevoegd op 6-9-2013 | Laatst gewijzigd op 19-2-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding