Wilhelminaoord, Tuk en Steenwijk

Fietsroute 134413

Aangeboden door:

8216 145

Omschrijving

Als onderdeel van landgoed De Eese, ligt het Eeserveld ten noorden van Steenwijk. Een groot deel van De Eese is in particulier bezit; hier staat een bos dat 440 hectare groot is en 360 hectare grond wordt gebruikt voor de landbouw. Op het landgoed ligt een oud slot dat vermoedelijk gebouwd werd aan het begin van de zeventiende eeuw. Een oud landhuis en een grote schuur staan als stille wachtposten bij het slot. Een kleiner deel van De Eese, het Eeserveld, wordt door Staatsbosbeheer onderhouden. Hier staan vooral veel bossen, die de grafheuvels in dit deel van De Eese aan het zicht onttrekken. Bij een heideveld wijken de bomen uiteen om een fraai uitzicht over de heide te bieden. Historische karrensporen uit de middeleeuwen lopen door het gebied, dus wanneer je hier fietst, hou dan je ogen open voor deze leuke doorkijkjes naar het verleden. “Mooie bamboe”, oftewel Mei Chu, kun je bewonderen bij Bamboekwekerij Mei Chu. Op drie hectare worden verschillende bamboesoorten, maar ook Chinese en Japanse bomen, heesters en vaste planten gekweekt. De tuin is kunstig aangelegd en leent zich uitstekend voor een korte wandeling. Stap bij de bamboekwekerij van je fiets en dwaal over de kronkelende paadjes, terwijl kamsalamanders, ringslangen, hazelwormen en boomkikkers je nieuwsgierig tussen de bladeren in de gaten houden. Groene kikkers zorgen voor een gezellig gekwaak, dat je kunt horen wanneer je door de tuin wandelt of rustig op het terras een drankje drinkt. Je kunt gratis je auto parkeren bij een historisch herenhuis uit 1770 in Frederiksoord.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

42
42 (8384EZ, Westerveld, Drenthe, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

42
Jouw startpunt
Knooppunt 42
8384EZ Westerveld
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Majoor van Swietenlaan 1
8382CE Frederiksoord

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Boemerang

Restaurant en Pannenkoekhuis De Boemerang

Restaurant

Bij Restaurant en Pannenkoekhuis De Boemerang in het pittoresk...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Bamboekwekerij Mei Chu

Bamboekwekerij Mei Chu

Park en tuin

Aangelegde (botanische) tuinen op de mooiste locaties. Boordel...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Redelijk"

 geplaatst op:

Af en toe mooie gedeeltes, maar over het algemeen vlak en saai. Ook veel landbouwverkeer, wat het onveilig maakte. Wij doen deze rit in ieder geval niet nog eens.

"Prachtige afwisselende route"

 geplaatst op:  

Momenteel (juni 2021) werkzaamheden op de route. De brug over de Steenwijker Aa bij knooppunt 36 ligt er uit. Advies: vanaf knooppunt 34 nu rechtstreeks naar knooppunt 71 en vanaf daar de route verder gewoon weer volgen.

Petra

op:

Gretha

op:

Annelies

op:

"Geweldig"

 geplaatst op:

Mooi

"Super"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 134413 | Toegevoegd op 6-9-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding