De grens over vanuit Melick

Fietsroute 134339

Aangeboden door:

10712 152

Omschrijving

In de omgeving van Roermond vind je tal van groene natuurgebieden die zich niet laten tegenhouden door de landsgrenzen. Deze gebieden lopen namelijk door van de Nederlandse kant van de grens naar de Duitse kant van de grens.

Grensoverschrijdende natuurgebieden
Het startpunt van deze fietstocht ligt tussen de Limburgse kerkdorpjes Melick en Herkenbosch, een stukje van de Maas af. Vanuit hier zet je koers richting de Duitse grens. Je fietst daarbij onder andere door Nationaal Park De Meinweg. In dit natuurgebied vind je een uniek terrassenlandschap met steile overgangen tussen de terrassen. Om dit gebied heen vind je het Grenspark Maas-Schwalm-Nette. Dit park bestaat uit maar liefst 10.000 hectare aan natuurgebieden op zowel Nederlands als Duits grondgebied. Je vindt hier zowel vochtige landschappen in het Maasdal als droge, zanderige landschappen op de hoger gelegen terrassen. Zo kom je bijvoorbeeld door het natuurgebied Lüsekamp und Boschbeektal met berkenbroekbossen, moerassen, graslanden en vochtige heidegebieden.

Oetsjpanning de Meuleberg
De uitvalsbasis van deze route is Oetsjpanning de Meuleberg. Hier kun je genieten van allerlei heerlijke gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kopje koffie met een stuk zelfgebakken vlaai? Je kunt hier ook terecht voor een lunch of een diner om je energievoorraad aan te vullen.

Romeinse sporen in Melick

Het kerkdorpje Melick ligt op steenworp afstand van het start- en eindpunt van deze fietsroute. In dit kleine dorpje zijn sporen aangetroffen die aantonen dat er hier vroeger Romeinen leefden. De Romeinse naam van Melick was Mederiacum en dwars door deze plaats liep destijds een Romeinse weg die tussen Maastricht en Nijmegen aangelegd was. In het dorpje vind je de Kerkberg, waar vroeger de Sint-Andreaskerk stond.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Oetsjpanning de Meuleberg (Waterschei, 6074 ES, Melick, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Oetsjpanning de Meuleberg
Waterschei
6074 ES Melick
Plan route naar startpunt

VVV agentschap Melick - Oetsjpanning de Meuleberg

Waterschei 71
6074 ES Melick
+31 (0)475 47 59 01
Stuur een mail

Parkeerplaats

Oheweg
6077NR Roerdalen

Oplaadpunt

Melick

Watertap: gratis water voor onderweg

Sint Wirostraat 10
6077AE Sint Odiliënberg

Bezoekerscentrum De Meinweg

Meinweg
6075GX Roerdalen

2 Länder-Route

Steinhuevel
Niederkrüchten

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Meuleberg

Oetsjpanning de Meuleberg

Fietscafe

Ben je op zoek naar een leuk plekje om een pauze te houden in ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Slechte aanwijzingen"

 geplaatst op:

Wij hebben deze route gefietst op aan gegeven routenummers maar dat is Niet te doen veel nummers staan er niet wij hebben gefietst op aanwijzingen van navigatie anders is het niet te doen

"Heel aardige route. Heeft in Duitsland wel lange rechte wegen."

 geplaatst op:

Tip: fiets als je Duitsland in rijdt bij voorkeur achter elkaar. Op het stuk langs de autobanden rijden de auto’s hard.

patrick, Anders

op:

Tim, Limburg

op:

Rien

op:

"Mooie fietstocht door veel natuurgebied."

 geplaatst op:

Een opmerking moet ik plaatsen als je de grens overgaat van Nederland naar Duitsland rij je langs de Roermonder straat over een fietspad, dit houd echter op "einde fietspad" en moet je dan volgens mij rechtsaf slaan en heb je de keuze als boven bij de brug komt om links of rechtsaf te slaan. Volgens routebeschrijving zou je dus over de Roermonder straat verder moeten rijden maar volgens mij mag je hier helemaal niet fietsen of hoe moet ik dit zien? Ik heb het niet gedaan omdat ik me niet zeker was en heb daarom voor de andere weg gekozen maar heb hierdoor de route niet helemaal af kunnen rijden.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 134339 | Toegevoegd op 5-9-2013 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding