Westerhaar, Vroomshoop en Daarlerveen

Fietsroute 133639

Aangeboden door:

3023 39

Omschrijving

Van oorsprong was de Zandstuwe, een natuurgebied dat tussen Den Ham en Vroomshoop ligt, een zandverstuiving maar hier zie je vandaag de dag helemaal niks meer van terug. Tegenwoordig wordt de Zandstuwe gevormd door een bos, dat een oppervlakte van 140 hectare en hi. Het is een bijzonder afwisselend landschap door veel verschillende houtsoorten en veel afwisseling in open en begroeide plekken. Het is een ideaal bos voor roofvogels als buizerds, haviken, sperwers en uilen. Aanvankelijk ontstond de bebossing spontaan, maar sinds 1910 werd het bos steeds omgevormd tot productiebos. Aan de rand van het Overijssels kanaal ligt het dorpje Vroomshoop. De naam Vroomshoop komt van de vroegere monniken die wanneer ze verdwaald waren altijd een herkenningspunt hadden. Dat was een heuvel met de naam “de vrome hoop”. Dit is de loop der eeuwen verbasterd tot Vroomshoop. Dit pittoreske dorpje heeft nog een veenkoloniaal karakter. Na de vervening van de gronden om het dorp is het terrein vooral gebruikt als landbouwgrond. Iets ten oosten van Vroomshoop vind je een ander gehucht genaamd Westerhaar-Vrienveensewijk. Ook dit is van oorsprong een agrarisch dorp en deels een veendorp. Dit gehucht wordt voor het eerst vermeld in 1850, maar als stichtingsjaar wordt over het algemeen toch 1885 aangehouden. In dat jaar werd de eerste steen van de Rehobothschool gelegd in dit dorp, dat met 28 tekens de langste naam van Nederland heeft.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

33
33 (Sluiskade ZZ, 7676EL, Twenterand, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

33
Jouw startpunt
Knooppunt 33
Sluiskade ZZ
7676EL Twenterand
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Zwembadlaan
7676SZ Twenterand

Grevinckhoffstraat

Dalweg-West
7676TA Westerhaar-Vriezenveensewijk
06 - 11 16 48 84
Stuur een mail

daarlerveen

Spoorstraat
7687AM Hellendoorn

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Talkea

op:

"Niet leuk"

 geplaatst op:

Dwars door plaatsen ipv door natuur

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 133639 | Toegevoegd op 30-8-2013 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding