Het glooiende Belgische grensgebied van Riemst

Fietsroute 133561

Aangeboden door:

2754 38

Omschrijving

De Vlaamse plaats Riemst is het startpunt van je route. Het ligt op ongeveer 113 meter hoogte. Je fietst een ronde door golvend, open landschap dat bijna helemaal bestaat uit landbouwgrond. Start- en eindpunt van je route is het sfeervolle Hotel Malpertuus. Het is een prima plek om je route te beginnen met een warm kopje koffie of een fris drankje. Na afloop van de route kun je er heerlijk neerstrijken op het tuinterras voor een lunch of lekker avondmaal. Fort Eben-Emael staat bekend als 'de reus onder de forten'. Verspreid over een oppervlakte van 75 ha (150 voetbalvelden) liggen 17 bunkers en allerlei observatieposten en loopgraven. Het Belgische leger bouwde deze kolos in 1932-1935 om een zwak punt in de Belgische defensie tegenover Duitsland te versterken: de invalswegen in de buurt van Maastricht. Er was een explosief, grondig en gedurfd Duits aanvalsplan voor nodig om het fort in te nemen. Daar zijn de Duitsers uiteindelijk op zaterdag 11 mei 1940 in geslaagd. Je komt er in het fort alles over te weten tijdens speciale rondleidingen. Tussen de oevers van de Maas en het Albertkanaal ligt het museum Maison de la Montagne Saint-Pierre, gewijd aan de unieke streek van de Sint-Pietersberg. Door eeuwenlange mergelontginning bestaat er in dit gebied een indrukwekkend ondergronds gangenstelsel. Door de kalkrijke bodem komen er op de Pietersberg veel zeldzame dier- en plantensoorten voor, zoals muurhagedissen, orchideeën en talrijke insecten. Bij fietsknooppunt 87 passeer je het op één na hoogste punt van Vlaanderen. Het hoogste ligt even ten westen van deze route, bij Voeren, op 151 meter boven de zeespiegel.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

80
80 (Toekomststraat, 3770, Riemst, Flanders, Belgium)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

80
Jouw startpunt
Knooppunt 80
Toekomststraat
3770 Riemst
Plan route naar startpunt

Toerisme Riemst

Tongersesteenweg 8
3770 Riemst
+32 (0)12 44 03 75
Stuur een mail

Vlijtingen

Belevingscentrum de Brug van Vroenhoven

Maastrichtersteenweg 212
3770 Riemst
+32 (0)12 67 15 32
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Fort Eben-Emael

Fort Eben-Emael

Fort

Achter dijken, langs waterwegen en veelal aan het einde van bo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 133561 | Toegevoegd op 29-8-2013 | Laatst gewijzigd op 1-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding