Het rivierenlandschap van de Bommelerwaard

Fietsroute 133556

Aangeboden door:

11506 215

Omschrijving

Deze route neemt je mee door het oostelijke deel van de Bommelerwaard, tussen de Maas en de Waal. Je fietst door verschillende plaatsjes, waaronder het pittoreske Zaltbommel met zijn unieke stadsgezichten.

Fort Sint Andries
Het opstappunt van de route ligt in Zaltbommel. Deze vestingstad is al meer dan 1000 jaar oud en je vindt er onder meer een kerktoren zonder spits en het stadskasteel Zaltbommel in de monumentale binnenstad. Vanuit hier fiets je door de Bommelerwaard richting Rossum. Onderweg kun je het natte landschap bewonderen vol bossen, bloemrijke graslanden, vogelrijke uiterwaarden, dijken en gemalen. Net buiten Rossum kom je langs fort Sint Andries, dat op een strategische plek aan het water is gebouwd. Dit fort verving in 1812 het oude fort dat nog stamde uit de tijd van het Beleg van Zaltbommel.

Herberg de Zwaan
Bij de plaatsjes Alem en Empel steek je de Maas over aan boord van een veerpont. Vervolgens fiets je naar Hedel, waar je een rustpauze kunt inlassen bij Herberg de Zwaan. Hier kun je bijkomen van het fietsen met een hapje en een drankje. Verder is er ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Dan kun je daarna weer vol goede moed op de fiets stappen voor het laatste deel van de fietstocht.

Museumgemaal Carners
Museumgemaal Carners hield vanaf 1933 de achterliggende polders droog. In 1979 heeft het moderne gemaal Gewande die taak overgenomen. Het gemaal Carners had dus geen functie meer en daarom is het omgebouwd tot voorlichtingscentrum en museum. In het museum maak je kennis met de geschiedenis van het waterschap door middel van oude foto’s, kaarten, werktuigen en een educatieve film. Zo kom je meer te weten over de kringloop van het water. Ook wordt de oude dieselmotor nog regelmatig opgestart.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Fietstop
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Fietstop
Markt
5301 AL Zaltbommel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Waalkade
5301CB Zaltbommel

zaltbommel

Oude Stationsweg
5301KG Zaltbommel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Herberg de Zwaan - Hedel

Herberg de Zwaan

Hotel

Herberg de Zwaan ligt in het plaatsje Hedel aan de Maas. In de...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Nieuw fort Sint-Andries

Nieuw fort Sint-Andries

Fort

Nieuw fort Sint-Andries is een ruïne van een fort uit 1812 en ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Marja, Zuid-Holland (NL)

geplaatst op:

Mooie route maar de laatste tien kilometer erg saai en langs een weg waar de auto's heel hard rijden Misschien een optie om de route andersom te rijden

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 133556 | Toegevoegd op 29-8-2013 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding