Rondje Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Fietsroute 133555

Aangeboden door:

7748 132

Omschrijving

Je route gaat van start bij Restaurant Zalencentrum In de Tonne. Deze route neemt je mee naar de lommerrijke bossen en glooiende heuvels tussen Hellendoorn en Heeten. Je fietst langs de Hellendoornse berg, de Koningsbelt en de Haarlerberg, die deel uitmaken van de Sallandse Heuvelrug. Dit landschap is lang geleden ontstaan door schuivend ijs, smeltend water en stuivend zand. Aan de westkant van dit gebied ontdek je een aantal natte vennen, waar kwetsbare dieren als de kamsalamander en heikikker leven. Tussen fietsknooppunten 53 en 57 fiets je langs monument Rijkswerkkamp Twilhaar, ter nagedachtenis aan de tientallen mannen die vanuit dit voormalige werkkamp werden afgevoerd naar concentratiekamp Westerbork. Als je meer wilt weten over Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, kun je bij fietsknooppunt 56 terecht in het bezoekerscentrum.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant Zalencentrum In de Tonne (Dorpsstraat, 7447CT, Hellendoorn, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant Zalencentrum In de Tonne
Dorpsstraat
7447CT Hellendoorn
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Halve Maansteeg
7447CV Hellendoorn

Tourist Info Hellendoor - VVV Hellendoorn

Dorpsstraat 47
7447 CN Hellendoorn
+31 (0)548 61 27 29

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Grotestraat 281
7441 GS Hellendoorn

Treinstation Nijverdal

Stationsstraat 3
7443 BX Nijverdal

Noordkamp

Molenweg
7442NA Nijverdal
0548 - 62 14 08
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/restaurants119.png

Restaurant Zalencentrum In de Tonne

Restaurant

Op de rand van Salland en Twente ligt het oude plaatsje Hellen...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"aanpassen deze route"

 geplaatst op:

gefietst op 9 7 2019 ambtenaartje heeft bedacht om 100 m voor de start lokatie een paal in de weg te zetten zodat je met de auto daar niet kunt komen .wij zetten hem aan de sanatorium laan .vanaf kp 11 naar 56 is een zandweg daar is gewoon niet te fietsen .bij kp 94 geen volg nummer is bij de mensen daar bekend .dan van kp 5 moet je de zelfde route weer kilometers terug fietsen dat is nt waardeloos .komende bij kp 6 moet je naar kp19 helaas daar staat nergens 19 op de borden volg daar anwb pad hellendoorn en dan kp 8 begin .conclusie route herzien en minder lange saaie stukken .

"Knooppunten in Salland op dit moment (2-5-2016) een drama"

 geplaatst op:

Een aantal knooppunten bij Nijverdal; Hellendoorn; Rijssen en in de omgeving van Luttenberg is een drama. Blijkbaar heeft een geestelijk gestoord, blind konijn in deze omgeving bedacht om aan het begin van het toeristische seizoen alles over hoop te halen. De borden met kaarten bij de knooppunten kloppen totaal niet meer met de diverse knooppunten en met de verwijzingen op de route. Ook de nummerverwijzing op de route naar de knooppuntennummers en deze knooppuntnummers kloppen op sommige plaatsen totaal niet meer met elkaar. De geestelijk gestoorde idioot die dit heeft bedacht heeft zijn uiterste best gedaan om iedereen de verkeerde kant op te sturen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 133555 | Toegevoegd op 29-8-2013 | Laatst gewijzigd op 17-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding