Hengelo, Delden en Haaksbergen

Fietsroute 133154

Aangeboden door:

9056 97

Omschrijving

Verken de mooiste plekken rondom Hengelo, Delden en Haaksbergen met deze mooie fietstocht door de natuur. Zo kom je onder andere door het Steenhaar. Hier strekken oude heidevelden zich uit, waar jeneverbesstruiken van wel 150 jaar oud tussen gemengde bossen en glooiende akkers groeien.

Dat dit een nat natuurgebied is, verraad de zachtroze kleur van dopheide. Runderen struinen over de heide, op zoek naar grassen en de blaadjes aan jonge bomen. Zonnedauw, beenbreek en het zeldzame klokjesgentiaan zijn er weer in opkomst. De plantjes trekken vlinders aan, terwijl in de bomen de groene specht op de bomen roffelt, de bosuil jaagt en de boomklever het hoogste lied zingt. De levendbarende hagedis zit lekker aan de paden in het zand te zonnen.

De fietstocht leidt je naar wijngaard Hof van Twente in Bentelo. Op een oppervlakte van 5,5 hectare, verdeeld over drie locaties, worden heerlijke kwaliteitswijnen geproduceerd. In 2000 werden de eerste druivenstokken geplant en werden de wijnkelder, de wijnmakerij en het proeflokaal gebouwd. In 2004 vielen de eerste rode en witte wijnen in de prijzen bij de eerste officiële Nederlandse wijnkeuring. Onder andere de bekende rassen Regent, Johanniter, Solaris en Riesèl worden bij het Hof van Twente geteeld.

Stap bij het station Boekelo MBS even van je fiets voor een leuke pauze. De Museum Buurtspoorweg is in bezit van oude stoom- en dieseltreinen. Deze rijden, achter historische locomotieven, over smalsporen door het moderne landschap van het ene station naar het andere. Je kunt lekker uitrusten in de oude voertuigen, terwijl je meer ziet van de fraaie omgeving.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

81
81 (Kanaaldijk 6, 7555PN, Hengelo, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

81
Jouw startpunt
Knooppunt 81
Kanaaldijk
7555PN Hengelo
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Vöckersweg
7555PN Hengelo

Treinstation Hengelo Gezondheidspark

Magdalenalaan
7555 TC Hengelo

VVV/Tourist Info Hof van Twente

Langestraat
7491AA Hof van Twente
074 376 63 63
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Boekelo MBS

Boekelo MBS

Toeristische treinstation

Toeristische attractie waar je met oude treinen en spoorlijnen...

Meer informatie
Geen foto van Hof van Twente

Hof van Twente

Wijngaard

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 133154 | Toegevoegd op 26-8-2013 | Laatst gewijzigd op 1-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding