Een rondje Maasplassen

Fietsroute 133145

Aangeboden door:

9263 230

Omschrijving

Bij de Maasplassen vind je een van de oudste en grootste kerkdorpen in Midden-Limburg, genaamd Heel. Heel was in de Romeinse tijd bekend onder de naam Catualium. De plaats lag in die tijd aan de Heerbaan, die gebruikt werd door Romeinse soldaten voor hun doorgang door Limburg. De Maasplassen spelen een grote rol voor Heel vanwege de waterrecreatie. Het dorp wordt bijna volledig omringd door het water, die ontstaan zijn door grootschalige grind- en zandwinning. Er bevindt zich een park met vakantiehuizen waar elke watersportliefhebber een heerlijke vakantie kan hebben. De route gaat van start bij het gezellige hotel De Spaenjerd. In dit mooie hotel kun je heerlijk lunchen voor je van start gaat op de route. Met een uitgebreide menukaart is er voor iedereen wel iets lekkers te krijgen voor een redelijke prijs. Zo kun je ervoor zorgen dat je met een goed gevulde maag van start gaat met deze flinke route van 55 km. Als eerste stop op de route kom je, nadat je de Belgische grens overgaat, langs Kasteel Groenenberg. Dit prachtige kasteel dateert uit 1890 en ligt in het midden van een prachtig 45 hectare groot park. Met kronkelende wegen, gebogen bosranden en uitgestrekte grasvelden past de vormgeving van het fraaie park volledig in het typisch beeld van de Engelse tuinarchitectuur. Het park is een oase van rust met prachtige planten zoals azalea’s, hortensia’s en rododendrons. Vervolgens fiets je naar kasteel De Grote Hegge. Dit adembenemende kasteel ligt aan de rand van Thorn, ongeveer 300 meter van de oude kern. Deze unieke monumentale locatie ademt historie, maar heeft toch ook een modern tintje. Het kasteel wordt tegenwoordig gebruikt als zalencentrum en beschikt over meerdere zalen. Er worden onder andere trouwerijen, feesten, uitvaarten en koffietafels georganiseerd. Tien kilometer verder fiets je langs de St. Lindertmolen. Deze prachtige open standerdmolen is gebouwd rond 1790. Het onderstel was toen nog niet ommuurd en bedekt, wat nu wel het geval is. De molen werd in 1965 buiten bedrijf gesteld. De molen is in 1969 gerestaureerd, waarna er nog incidenteel gemalen werd. In 1997 bleek dat de bonte knaagkever het houtwerk zwaar had aangetast. Een nieuwe restauratie volgde. Tegenwoordig maalt de molen graan op vrijwillige basis. De molen is te bezichtigen op woensdag- en zaterdagmiddag. Na ongeveer 38 kilometer fietsen door de prachtig groene omgeving kom je weer terug bij hotel De Spaenjerd. Hier kun je in het restaurant weer even lekker bijkomen en heerlijk dineren. Wil je meer van de omgeving zien, boek dan een overnachting in het gezellige hotel. Zo kun je gebruik maken van ons arrangement en ook route 133142 gaan verkennen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Jachthaven De Spaanjerd (Maasstraat , 3640, Kinrooi, Limburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Jachthaven De Spaanjerd
Maasstraat
3640 Kinrooi
Plan route naar startpunt

Parkeren Visit Kinrooi

Maasstraat 84
3640 Kinrooi

Visit Kinrooi

Maasstraat 84
3640 Kinrooi-Ophoven
+32 (0)89 56 47 36
Stuur een mail

Oplaadpunt

Walburgisstraat
6109RK Maasgouw

VVV-agentschap Stevensweert in het Streekmuseum

Singelstraat West
6107BZ Maasgouw
0475 55 02 36
Stuur een mail

Watertap: gratis water voor onderweg

Nieuwendijk 22a
6107AW Stevensweert

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Jachthaven de Spaanjerd

Jachthaven De Spaanjerd

Toeristische bezienswaardigheid

Jachthaven De Spaanjerd, dat is het mediterrane gevoel in het ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Groenenberg

Groenenberg

Kasteel

Het huidige huis dateert uit de 18e eeuw met verbouwingen uitg...

Meer informatie
Geen foto van De Grote Hegge

De Grote Hegge

Kasteel

L-vormig herenhuis. Voor het grootste deel van na 1589. In 168...

Meer informatie
Geen foto van Molen St. Lindert

Molen St. Lindert

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Slechte route veel n wegen allen Thorn is mooi"

  op:

"Mooie route"

 geplaatst op:

Bij Heel gaat het ergens mis , 3 x langs de zelfde plek gekomen , denken een bordje weg ? Hebben zelf de route verder weer opgepakt

Christ en Anja

op:

"Leuke afwisselende route."

 geplaatst op:

Mooie route met veel water en kerkdorpjes. Tussen de punten 40 en 42 klopt er iets niet in de route. Verder is de oversteek van de koningin Fabiolalaan in Maaseik ook veranderd en moet er een stukje omgereden worden om in een fietstunneltje de weg over te komen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 133145 | Toegevoegd op 26-8-2013 | Laatst gewijzigd op 1-12-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding