Beers, Heumen en Grave

Fietsroute 133111

Aangeboden door:

5392 173

Omschrijving

Startpunt van je route is het mooie Landgoed de Barendonk, waar je het groene, gastvrije, Brabantse landleven kunt meemaken. Landgoed de Barendonk ligt ten zuiden van Nijmegen in een prachtig gebied, het Land van Cuijk. Er zijn verrassende overnachtingsmogelijkheden met veel sfeer en comfort, zoals de trekkershutten en het ‘Paardement’. Je kunt er terecht in grotere vakantiewoningen van 6 tot wel 34 personen en het Natuurkampeerterrein is de ideale stek voor je kampeervakantie met eigen tent of caravan. Een gastvrij plekje! Het landgoed zelf is heerlijk te ontdekken op de fiets, of met een wandelingetje na je fietstocht. In een fraaie bosrijke omgeving vind je historische gebouwen, bossen en beken, weilanden en wielen, boomgaarden en bouwlanden, grazende koeien, spelende konijntjes en weidende warmbloedpaarden. Met deze route ontdek je leuke plaatsjes als het vestingstadje Grave, bekend van de waterstanden. Neem de tijd om even de mooie pandjes, leuke winkels en historische bezienswaardigheden te bekijken. In het Graafs Museum, gevestigd in de historische Hampoort en recente uitbreidingen, zie en beleef je alles over de bewogen geschiedenis van de gemeente Grave. Naast de vestingstad Grave bestaat de gemeente ook uit de kerkdorpen Gassel, Escharen en Velp. Er wordt een boeiend beeld geschetst met tal van archeologische vondsten, gravures, tekeningen, foto's, maquettes en veel meer. Er zijn ook wisselende tentoonstellingen te zien, dus het museum biedt altijd iets nieuws. In de zomer kun je in Grave heerlijk terrasjes pakken en genieten van de talloze bootjes op de Maas, ’s winters is het een fijn plaatsje om je lekker op te warmen in één van de knusse cafeetjes. Café De Gouden Leeuw is een aanrader, je vindt het op het marktplein. Het café stamt uit het jaar 1750 en deed vroeger dienst als hotel. Tegenwoordig staat Café de Gouden Leeuw bekend als een gezellige eet- en drinkgelegenheid, waar je tegen een betaalbare prijs kunt genieten van een hapje en een drankje. Onderweg kom je ook langs het Nationaal Veeteelt Museum, waar je alles leert over veeteelt en kunstmatige inseminatie. Het is gevestigd in het voormalige KI centrum van het Land van Cuijk in Beers. Een museum dat uitdaagt en confronteert, maar ook een toekomstperspectief biedt op het gebied van milieu, voedselkwaliteit en voedselveiligheid. Aan de rand van het dorp Beers zie je molen De Hoop (romp/restant) staan. Van stenen molen rest alleen nog de ronde romp. In 1850 werd De Hoop gebouwd als windmolen met een mooie stelling. Hij werd gebruikt als schorsmolen voor leerlooierijen in Cuijk. Later werd zijn functie veranderd en maalde hij graan. In 1960 werd de molen onttakeld en in tien jaar later brak er brand uit in de molenromp. Bij die brand raakten de kap en de as zwaar beschadigd. Er is een stichting opgericht die zich inzet om de molen te laten restaureren.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Landgoed De Barendonk (Millseweg, 5437 NB, Cuijk, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Landgoed De Barendonk
Millseweg
5437 NB Cuijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Achterdijk
5451PC Mill en Sint Hubert

VVV Mill

Kerkstraat
5451BM Mill en Sint Hubert
0485 44 18 38
Stuur een mail

cuijk

Stationsstraat
5431CM Cuijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/bedandbreakfast021.png

Landgoed De Barendonk

Camping

Landgoed De Barendonk ligt in het Land van Cuijk, een regio wa...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie, afwisselende route"

  op:

Astrid

op:

"Prachtige route, soms nog last vh hoge water ??"

 geplaatst op:

Zeker aan te bevelen

Mirjam

op:

Marijke, Anders

geplaatst op:

Mooi gevarieerd

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 133111 | Toegevoegd op 26-8-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding