Prachtige natuurgebieden in het hart van Brabant

Fietsroute 132513

Aangeboden door:

19406 263

Omschrijving

In de natuurgebieden rondom Oisterwijk waan je je even in een andere wereld. Fiets door de bossen, over de heidevelden, door de meanderende beekdalen en langs de tientallen vennen en geniet van de diversiteit van het landschap. Je zult hier vooral veel watervogels tegenkomen, want dit is een perfect leefgebied voor hen.


Weidse buitengebieden en gezellige dorpjes
Deze fietsroute neemt je mee door de Oisterwijkse Bossen en Vennen en door de Kampinase Heide. Dit zijn twee mooie natuurgebieden in het hart van de Brabantse provincie. Verder fiets je door een paar Brabantse dorpjes. Het buitengebied van de Brabantse dorpen is rustig met alleen hier en daar een gehucht met een paar boerderijen tussen de uitgestrekte natuur. Als je van stilte houdt, ben je hier aan het juiste adres.


290 verschillende soorten pannenkoeken
Van al dat fietsen in de frisse lucht krijg je natuurlijk stevige trek. Stil je honger bij Pannekoekenhuis Belveren bij Natuurpoort Nemerlaer. Dit pannenkoekenhuis aan het einde van de route serveert meer dan 290 verschillende soorten pannenkoeken, dus je zult zeker iets naar jouw smaak vinden op het menu. Het restaurant is gevestigd in een oude boerderij en dat zorgt voor een gemoedelijke sfeer.


Pauze in Brabantse dorpjes
Deze route neemt je mee door de gezellige dorpskern van Oisterwijk en het boerse dorpje Moergestel. Deze dorpjes zijn klein, maar sfeervol met terrasjes en imposante kerken. Dat zorgt voor een fijne afwisseling met alle rustige natuurgebieden, zonder dat je opeens in een drukke stad belandt. Ben je wel toe aan een tijdje doorbrengen in de ´bewoonde wereld´? Neem dan lekker plaats op een gezellig terrasje om een koel drankje te drinken of een hapje te eten. Als je dan weer toe bent aan wat rust stap je gewoon weer op de fiets om de natuur in te verdwijnen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Brabantse Natuurpoorten

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden. Er is altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandelroutes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Natuurpoort Nemerlaer
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Natuurpoort Nemerlaer
Oisterwijksedreef
5076 NA Haaren
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Sportlaantje
5076AM Haaren

VVV Haaren in de AH

Monseigneur Bekkersplein
5076AZ Haaren
0411 62 12 22

oisterwijk

Spoorlaan
5061HG Oisterwijk

Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen

Heisteeg
5062SK Oisterwijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes021.png

Natuurpoort Nemerlaer

Natuurpoort

Pannekoekenhuis Belveren ligt in Haaren, vlakbij Oisterwijk. H...

Meer informatie
http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes021.png

Pannekoekenhuis Belveren

Pannenkoekenhuis

Pannekoekenhuis Belveren ligt in Haaren, vlakbij Oisterwijk. H...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtig"

 geplaatst op:

Prachtige route, over het algemeen rustig, goede paden. Start- en eindpunt Natuurpoort Nemerlaer in Haaren heeft een mooi pannekoekenrestaurant, goede koffie en een lekker biertje. Tussen kp 2 en kp44 zit een leuk, in het bos verscholen koffie/theehuis, geen alcohol.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 132513 | Toegevoegd op 22-8-2013 | Laatst gewijzigd op 3-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding