Bunde, Maastricht en Borgharen

Fietsroute 132366

Aangeboden door:

3510 111

Omschrijving

Bourgondisch Maastricht is een heerlijke bestemming voor een dagje fietsen. Geniet van de zon op één van de vele leuke terrasjes en ontdek het verrassende oude én nieuwe gezicht van de stad. Het Jekerkwartier, het Quartier Latin van Maastricht, is één van de mooiste wijkjes van de stad. Met de leuke cafeetjes en oude huizen rond de stadswallen stap je hier echt even een andere wereld binnen. Maastricht is een prachtige historische stad, maar je kunt er ook je lol op wat betreft design. De oostelijke Maasoever heeft de afgelopen jaren een heel nieuw gezicht gekregen met het Centre Céramique en het Bonnefantenmuseum, beide mooi te ontdekken vanaf het fietspad langs de Maas. Start- en eindpunt van deze route is Brasserie Friends. Hier kun je genieten van een heerlijke kop koffie of van de speciale shaken Eraclea icetea en milkshakes op het terras. Naast de lunch- en brunchkaart is het nu ook mogelijk om hier tegen een betaalbare prijs van € 19,95 een heerlijk 3 gangenmenu naar keuze te bestellen – leuk om in gedachten te houden voor vanavond! Maar eerst gaan we een eindje fietsen. Kasteel Geulle is de eerste bezienswaardigheid die je tegenkomt. Het huidige slot is een voorburcht van het voormalige zeventiende-eeuwse kasteel dat in 1847 werd afgebroken. Er ligt een gracht omheen en aan de westzijde kun je via een bogenbrug het poortgebouw bereiken. Je fietst een mooie route langs de Maas naar Maastricht en ontdekt vlak voor het eindpunt nog de hoeve Hartelstein, die behoorde tot een afgebroken kasteel, waarvan de gracht nog bestaat. De gebouwen dateren uit de 17e en 18e eeuw en liggen rond een binnenplaats met op de zuidhoek een rond torentje. In de omlijsting van de toegangspoort zie je nog de sluitsteen met jaartal 1705. Een tochtje door de geschiedenis!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Sint Rochusstraat, 6241CD, Meerssen, Limburg, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Meerssen
Sint Rochusstraat
6241CD Meerssen
Plan route naar startpunt

bunde

Prinses Wilhelminaweg
6241EV Meerssen

Parkeerplaats centrum

Roggeveldstraat
6241CK Meerssen

Oplaadpunt

Bunde

VVV Meerssen bij CIGO

Meerssen
043 364 22 81

Watertap: gratis water voor onderweg

Stationsplein 1
6231CN Meerssen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Kasteel Borgharen

Borgharen

Kasteel

In de kern bestaat nog de vierkante 13e eeuwse woontoren met 2...

Meer informatie
Kasteel Geulle

Kasteel Geulle

Kasteel

Het huidige kasteel is een voorburcht van het zeventiende-eeuw...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Lilian

op:

Roger

op:

"Lekker gefietst en genoten ????"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 132366 | Toegevoegd op 21-8-2013 | Laatst gewijzigd op 6-12-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding