't Stift, De Lutte en Losser

Fietsroute 132215

Aangeboden door:

5669 97

Omschrijving

Prachtige lanen met loofbomen, lieflijke weilanden met houtwallen en akkers vol kruiden en wilde bloemen; ten zuidoosten van Oldenzaal, door de graslanden van Boerskotten fiets je in alle rust en ruimte die je je kunt wensen. Klokjesgentiaan en orchideeën wuiven tussen het gras, maar ook dophei en struikhei gedijen hier goed. In de natuurlijke bossen met inheemse boomsoorten staan witte klaverzuring en grote muur en op en onder dode bomen groeien paddenstoelen en mossen. Naaldbomen maken plaats voor eik, beuk en lijsterbes, waar zangvogels hun hoogste lied zingen. Tjiftjaf, zanglijster en appelvink zijn slechts enkele van de prachtige soorten die begeleid worden door de zeldzame zwarte specht, die ovale nestholten in oude bomen trommelt. De Tankenberg is een onderdeel van de Oldenzaalse stuwwal en ligt 85 meter boven NAP. Het is het hoogste punt van de provincie Overijssel en de glooiende omgeving kan een uitdaging vormen voor een ongeoefende fietser. Maar ook de andere gebieden rondom Oldenzaal zijn meer dan de moeite waard. Niet voor niets gaf Oldenzaal zichzelf de bijnaam “Glimlach van Twente”. De stad zelf maakt deel uit van Netwerkstad Twente, een samenwerkingsverband dat projecten ontwikkelt op recreatief, cultureel of natuurlijk gebied en daarmee de omgeving verrijkt. Het is dus dan ook niet vreemd dat deze regio uitermate geschikt is voor rustzoekers en fietsliefhebbers. Om je optimaal te kunnen laten verrassen door de statige lanen en schilderachtige doorkijkjes, raden we je aan om te overnachten bij Frans op den Bult in Deurningen, waar je ook gratis je auto kunt parkeren. Dit Twentse hotel heeft comfortabele kamers en een afgesloten fietsenstalling. Je kunt ook uitstekend eten in het restaurant van het familiebedrijf, dat al sinds 1826 op vriendelijke wijze in een ongedwongen ambiance gasten ontvangt. Met een verblijf kan je gebruik maken van ons fietsarrangement en ook route 132211 gaan fietsen, die je meer van het Twentse landschap laat zien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel en Restaurant Frans op den Bult
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel en Restaurant Frans op den Bult
Hengelosestraat
7561 RT Deurningen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Oude Vliegveldstraat
7561RW Dinkelland

Treinstation Hengelo Oost

Beethovenlaan
7557 EA Hengelo

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Frans op den Bult

Hotel en Restaurant Frans op den Bult

Hotel

Hotel en Restaurant Frans op den Bult is een hotel en een rest...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 132215 | Toegevoegd op 20-8-2013 | Laatst gewijzigd op 16-5-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding