Vergezichten over de Limburgse Maas

Fietsroute 132059

Aangeboden door:

6586 175

Omschrijving

Deze afwisselende route neemt je mee door het Maasdal in Noord-Limburg. Je rijdt langs de oevers van de rivier, door historische kerkdorpjes en door de Heldense Bossen.

Heldense Bossen
Vanaf de oevers van de Maas heb je mooie vergezichten over het water. Af en toe zie je aan de overkant van de rivier een kerktoren opdoemen. Vooral vanaf de Musschenberg net boven Neer kijk je prachtig uit over het Maasdal. In de Heldense Bossen rij je door een mozaïek van dennenbossen, kleinschalig akkerland, vennetjes en kleine heidevelden. Je geniet hier volop van de stilte.

Limburgse parels
In Steyl rij je door de oude dorpskern. Je ziet hier enkele prachtige monumenten, zoals een in Jugendstil gebouwde villa en het Missiehuis Sint Michaël uit 1875. In Baarlo kun je in het historische hart even een pauze houden op het gezellige terras van Centraal Baarlo. Aan de Neerbeek kom je langs de monumentale Friedesse Molen, een watermolen die in 1717 gebouwd is voor het malen van koren. Wat een plaatje! Bij Landal De Lommerbergen geniet je verder van het Limburgse leven.

Historisch Ronkenstein
Bij knooppunt 99 kom je door Ronkenstein waar je even een stap terug in de tijd zet. Dit buurtschap geniet beschermd dorpsgezicht vanwege zijn achttiende-eeuwse uiterlijk. Je ziet er enkele karakteristieke boerderijen, aan de Schelkensbeek staat de voormalige watermolen die nu als woonhuis fungeert. Wil je nog een keer door Noord-Limburg fietsen? Rij dan ook route 530210. Vanuit Centraal Baarlo kun je met route 530210 ook een mooie wandeling maken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Stichting Omroep Limburg is aangewezen als publieke regionale omroepinstelling in de zin van de Mediawet 2008 en is houdster van de zendmachtiging.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Landal De Lommerbergen (5953 TT , Beesel, Limburgo, Países Bajos)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Landal De Lommerbergen
5953 TT Beesel
Plan route naar startpunt

Veerdienst Kessel-Beesel

Oplaadpunt

Markt
5995BB Peel en Maas

Watertap: gratis water voor onderweg

Pastoor Vranckenlaan 20a
5953CP Reuver

reuver

Wilhelminalaan
5953DV Beesel

Parkeerplaats Markt Beesel

Markt
5954 BH Beesel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Landal De Lommerbergen

Landal De Lommerbergen

Vakantiepark

Houd halt bij Landal De Lommerbergen tijdens je tochtje of ern...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Friedessemolen

Friedessemolen

Waterradmolen

Molens aangedreven met zuivere natuurkracht van beken en strom...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke fietsroute"

 geplaatst op:

Een hele mooie route met prachtige vergezichten over de Maas

"Niet erg geschikt voor racefiets;-)"

 geplaatst op:

Mooie route, maar nogal wat onverharde stukken door het bos, wat het minder geschikt maakt voor de racefiets. Raad van Petra opgevolgd en van 3 naar 2 gegaan, prima! Advies: neem €0,80 contant mee voor de pont.

"Mixed feelings"

 geplaatst op:

Beschrijving route klopt zoals omschreven maar ik had iets minder bebouwde kom verwacht. Route verder wel mooi landelijk en langs de Maas. Na het pontje (bij kp 3) vond ik de omweg via Reuver (via kp 6) naar Ronkenstein niet echt de moeite waard. Route gaat daar deels langs drukke weg en stuk industrieterrein. Ronkenstein ben je met 200 m doorheen. Mijn advies: volg na kp 3 kp 2.

Guus

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 132059 | Toegevoegd op 19-8-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding