Belfeld, Tegelen en Reuver

Fietsroute 132044

Aangeboden door:

4068 77

Omschrijving

Tegelen is een stadsdeel van de gemeente Venlo in Limburg. Het dorp is voornamelijk bekend van de klei van Tegelen, de pottenbakkers en dakpanovens, want in dit gebied wordt al eeuwenlang klei gewonnen voor de keramische industrie. In deze klei zijn vele fossiele resten gevonden van onder andere bevers, watermollen, hyena’s, panters en zelfs neushoorns, nijlpaarden en Zuidelijke olifanten. Ook in de geschiedenis van Belfeld heeft klei een belangrijke rol gespeeld. In de Romeinse tijd was het dorp een kleine nederzetting, die functioneerde als pannenfabriek. Er werden ook vaak buizen van klei gemaakt. De pannenfabrieken zijn honderden jaren een belangrijke bron van inkomsten geweest voor Belfeld; de laatste pannenfabriek verliet het dorpje pas in het jaar 2000. De buizenfabriek kan je nog altijd bij het ‘patersbosje’ van Belfeld terugvinden. Tijdens je fietstocht kom je ook langs een historisch kasteel. Het complex dat kasteel Holtmühle vormt werd gebouwd in de zeventiende eeuw. Het hoofdgebouw is een classicistisch bakstenen gebouw met twee uitspringende torens. De geschiedenis van het alleroudste kasteel gaat al bijna 700 jaar terug en het eerste kasteel dateert uit de veertiende eeuw. Het huidige zeventiende-eeuwse gebouw bevat echter maar kleine fragmenten van het originele complex en is voor een groot deel “nieuw”. Er is een restaurant gevestigd in het kasteel waar je heerlijk kunt eten, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de kasteeltuinen. De route start en eindigt bij het Logement aan de Maas in Belfeld. Je kunt gratis en veilig je auto parkeren. Maak van de gelegenheid gebruik en boek een overnachting in één van de vier comfortabele kamers. Zo kan je tijdens een fietsweekendje weg ook route 132059 bezichtigen. Er gaat een fiets-pendelboot waarmee je je snel bij de gezelligste omringende dorpen komt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Schoolstraat, 5951CN, Venlo, Limburg, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Venlo
Schoolstraat
5951CN Venlo
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Schoolstraat
5951CZ Venlo

Veerdienst Baarlo - Steyl

VVV Baarlo

Grotestraat 16A
5991 AW Baarlo
077 477 36 66
Stuur een mail

Umweltschutz durch biologische Schädlingsbekämpfung

Maalbekerweg
41334 Nettetal

tegelen

De Drink
5931PK Venlo

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Holtmühle

Holtmühle

Kasteel

Op het prachtige landgoed van kasteel Holtmühle (17e eeuw) lig...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Weinig spannende route."

 geplaatst op:

Geen leuke punten onderweg. Terrasjes van de route af. Staat niet aangegeven

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 132044 | Toegevoegd op 19-8-2013 | Laatst gewijzigd op 30-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding