De Waal, De Koog en Oudeschild

Fietsroute 130960

Aangeboden door:

6925 222

Omschrijving

Texel heeft een rijk en divers landschap. Behalve polders heeft het eiland ook prachtige zandstranden, duinen, uitgestrekte graslanden, flinke stukken bos en tal van kwelders. Ten zuiden van het eiland vind je in mei schitterende grote bollenvelden. Een natuurlijk fenomeen op Texel is De Slufter, een mooi gebied binnen de duinketen in aan de noordwestkant van het eiland. Vooral vogelliefhebbers kunnen zich op Texel helemaal uitleven. In het voorjaar broeden er zo’n 100 verschillende vogelsoorten, maar in totaal zijn er meer dan 300 soorten waargenomen op Texel. Watervogels, zangvogels en roofvogels zijn dus volop vertegenwoordigd. Onder hen bevinden zich de lepelaar, de dwergstern, de velduil en een groot aantal zilvermeeuwen. Met een uitgestrekte fietspaden is het een paradijs voor een ontspannen fietstocht. Dit is de ideale bestemming voor liefhebbers van de Waddenzee. Hier kun je even lekker uitwaaien aan zee of lekker op het terras een drankje pakken terwijl je over het kabbelende water uitkijkt. Er is altijd wel wat te zien in de haven, omdat er gedurende het hele jaar redelijk veel boten liggen en rondvaren. Grenzend aan de haven ligt een klein waddenstrandje waar je lekker kunt zonnen of even van het water kunt genieten.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

56
56 (Drinkingwater, 1793AD, Texel, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

56
Jouw startpunt
Knooppunt 56
Drinkingwater
1793AD Texel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Waalderstraat
1791XD Texel

VVV Texel

Emmalaan
1791DK Texel
0222 31 47 41
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Park Duinen van Texel

Ruijslaan
1796MV Texel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Waddenhaven Texel

Waddenhaven Texel

Jachthaven

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Navigatie in de war"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 130960 | Toegevoegd op 12-8-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding