De Waal, Westerduinen en De Koog

Fietsroute 130958

Aangeboden door:

5173 151

Omschrijving

Onze Waddeneilanden hebben een rijke natuur en Texel is dan ook een populaire bestemming voor wie een paar uren of dagen wil ontsnappen aan de sleur van alledag. Fietsend langs kleine dorpjes, in de duinen of langs de velden laat je alles even achter je en is het puur genieten. Het oostelijke stuk van de fietstocht komt bij het Koogerveld. Hier zoek je je weg op de grens van duinen en landbouwgrond. Vogels zijn overal op en rond Texel terug te vinden. Ze broeden en jagen graag op Texel; veel geziene gasten zijn de eidereend, de lepelaar en steltlopers. Maar Texel heeft meerdere bijzondere bewoners; de gewone en de grijze zeehond worden regelmatig gespot en tussen de duinen huppelen konijnen en hazen, waarop de hermelijn jacht maakt. Vanaf de stranden spot de gelukkige rustzoeker witsnuitdolfijnen. De fietstocht start in het kleinste dorp op Texel: De Waal. Het werd gebouwd op een kleileemopduiking. Dichtbij ligt het natuurgebied Waal en Burg, dat favoriet Is bij watervogels en waar onder meer orchideeën groeien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

56
56 (Drinkingwater, 1793AD, Texel, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

56
Jouw startpunt
Knooppunt 56
Drinkingwater
1793AD Texel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Waalderstraat
1791XD Texel

VVV Texel

Emmalaan
1791DK Texel
0222 31 47 41
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Park Duinen van Texel

Ruijslaan
1796MV Texel

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Een deel is absoluut geen fietspad en er moet ook zeker niet gefietst gaan worden: BESCHERMD NATUURGEBIED"

 geplaatst op:

Op zich is het een leuk tochtje door de mid-westkant van het eiland. De route kiest een pad door natuurgebied "de Nederlanden" (globaal van nr 22 tot nr 20 [tussen de markers]). Richting het Noorden mag daar gefietst worden, maar de weg terug gaat door duin- en vogelbroedgebied. Hier moet niet gefietst worden, het pad is niet eens het hele jaar open. Heel graag veranderen! Terug kan prima via de Zanddijk, dat is een fietspad en daar heb je prachtig uitzicht over de Texelse polder.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 130958 | Toegevoegd op 12-8-2013 | Laatst gewijzigd op 23-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding