Ontdek het UNESCO-erfgoed van Bergen

Fietsroute 1302085

Aangeboden door: Vhello

79 1

Omschrijving

Henegouwen, de Belgische provincie waarvan Bergen de hoofdplaats is, bezit het nationale record van het UNESCO erkend erfgoed met 20 geklasseerde sites, gebouwen of evenementen. Op zo’n klein gebied is dit echt uitzonderlijk...

Je tocht begint in het hartje van de stadskern van Doudou. De rituele Ducasse, waaraan het museum van de Doudou gewijd is, wordt door UNESCO erkend als een van de meesterwerken van het mondelinge en immateriële erfgoed van de mensheid.

Zet je tocht voort naar het enige barokke belfort van België dat al zichtbaar was voor je bij het vertrekpunt. Deze werd in 1999 ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO samen met andere belforten in Vlaanderen en Wallonië. Vergeet niet om een omweg te maken naar de rue de Nimy waar het Mundaneum is gevestigd, bijgenaamd «de papieren Google», ook een plaats voor tijdelijke tentoonstellingen die sinds 2013 is erkend door UNESCO.

Blijf de knooppunten volgen en je ziet de slakkenberg van Héribus: overblijfsel van het verleden van de Borinage, het biedt een onvergelijkbaar uitzicht vanaf de top: belfort en Sint-Waltrudiskerk, nabijgelegen slakkenbergen, Mont Panisel.

Eindig je lus met een stop bij Silex’s, een archeologische site in Spiennes die wordt beschouwd als een van de oudste en grootste centra voor de ontginning van silex in Europa en die sinds 2000 is erkend door UNESCO. Profiteer van je bezoek om af te dalen in de mijnen!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Vhello

Visit Mons

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

7000, Bergen, Henegouwen, België
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Avenue Jean d'Avesnes
7000 Bergen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1302085 | Toegevoegd op 27-2-2020 | Laatst gewijzigd op 6-3-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding