Salzbergen, Emsbüren, Quendorf

Fietsroute 129995

Aangeboden door:

3335 32

Omschrijving

Avontuurlijke fietsers steken de grens over om op een route op Duits grondgebied te gaan fietsen. Wanneer je bij Oldenzaal de grens oversteekt en naar In Nedersaksen gaat, kun je hier een leuke route fietsen door een agrarisch landschap en leuke plaatsen. Nedersaksen Het wordt voor het eerst vernoemd rond de twaalfde eeuw. De dorpelingen leefden toen nog voornamelijk van de veeteelt en landbouw. De erfenis van die geschiedenis zie je vandaag de dag nog steeds: in de gemeente zijn veel schapen-, pluimvee- en varkensboerderijen te vinden. In 1865 begon het stadje flink te groeien door de aanleg van Spoorlijn Almelo – Salzbergen, die van groot belang werd voor de ontwikkeling van de textielindustrie in Twente, net over de Duits-Nederlandse grens. Nabij Salzbergen vind je het dorpje Emsbüren. Het echte, ouderwetse dorpse karakter vind je hier nog terug en Emsbüren heeft een kleine bevolkingsdichtheid met maar 70 inwoners per vierkante kilometer. Wanneer je de kans krijgt, ga dan rond de Paasdagen naar het dorp. In Emsbüren vindt op Eerste Paasdag rond 16.00 uur vanaf de nabijgelegen Nattenberg een mooie paasprocessie plaats. Men vertrekt van hieruit zingend naar het dorp, om te bidden bij de muur van het kerkhof. Vervolgens loopt men een rondje om de Andreas-kerk. De tocht leidt je ook door Schuttorf. Deze plaats werd in 1945 getroffen door een vliegtuigbom en brandde volledig uit. Hiermee ging helaas ook het stadsarchief van de gemeente verloren, waardoor er niet veel meer over de geschiedenis van de stad bekend is. Vermoedelijk werd het dorp voor het eerst vermeld in 1154 als curtis Schutthorp. Vanaf 1295 kreeg het dorp stadsrechten en groeide het tot de stad zoals die vandaag bekend staat. Toch is ook in deze stad het dorpse karakter goed bewaard gebleven en zijn er, ondanks de brand, nog veel authentieke, oude panden te vinden. De route gaat van start bij Profile Michael Wanning “Der Fahrradspezialist”. Om na te gaan of je remmen goed zijn afgesteld, je verlichting het doet en of je ketting goed gesmeerd is, kun je bij deze fietsspecialist je stalen ros laten nalopen. Kleine reparaties worden snel uitgevoerd en met je fietsvoordeelpas krijg je 10 euro korting. Zo kun je goed uitgerust van start gaan met deze leuke fietstocht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Michael Wanning "Der Fahrradspezialist" (Bahnhofstraße, 48499, Salzbergen, Nedersaksen, Duitsland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Michael Wanning "Der Fahrradspezialist"
Bahnhofstraße
48499 Salzbergen
Plan route naar startpunt

Salzbergen

Bahnhofstraße
48499 Salzbergen

Kirchplatz
48499 Salzbergen

Emsaue

Kreyenweg
48499 Salzbergen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Michael Wanning "Der Fahrradspezialist"

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Zweirad Vortkamp in Gronau-Epe ben j...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Freek

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129995 | Toegevoegd op 6-8-2013 | Laatst gewijzigd op 29-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding