Omschrijving

Verken Duitsland ter hoogte van Enschede op de fiets! De omgeving van Gronau (Westfalen) biedt prachtige natuur en een leuke stad. De route neemt je mee naar de gezellige stad in het dal van de Dinkel, een schilderachtig beekje dat de Gronau van zuid naar noord doorkruist. Iets ten noordoosten van de stad vind je het Gildehauser Venn. Dit prachtige heidegebied is een van de mooiste natuurgebieden van noordwest-Duitsland en de grootste in de Graafschap Bentheim. Bijzondere in dit schitterende gebied is de groei van dwergstruikheide, maar je zult ook je ogen uit kijken wanneer je de landduinen uitgestrekt voor je ziet liggen, of wanneer je je weg zoekt door de stille eiken- en berkenbossen. Iets ten zuiden van het Gildehauser Venn, vind je het Ruenberger Venn. In 1996 woedde hier nog een grote brand, maar de verschillende biotopen hebben zich gelukkig zeer snel hersteld. Wanneer je door de omgeving fietst is het vooral een uitgestrekte, zanderige vlakte met plukjes groen die de boventoon voert. Gronau wordt voor het eerst vernoemd in 1365 en heeft zijn sporen verdiend in de textielindustrie. Toen deze nijverheid opkwam was Gronau nog maar een klein dorpje, maar stad kreeg er de kans door om gestaag te groeien. Dat resulteerde in stadsrechten voor Gronau in 1898. De stad heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden, zoals de oude watertoren, de toren van het oude raadhuis en een aantal prachtige arbeiderswijken. De route gaat van start bij het prachtige filiaal van Profile Zweirad Vortkamp “Der Fahrradspezialist”. In deze klantvriendelijke vestiging kun je je fiets laten nakijken voordat je aan de route begint. Met je fietsvoordeelpas krijg je 10 euro korting op de onderhoudsbeurt en eventuele reparatiekosten. Zo kun je met een veilig gevoel en een goed uitgeruste fiets op pad.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Zweirad Vortkamp "Der Fahrradspezialist" (Hindenburgring, 48599, Gronau, Noordrijn-Westfalen, Duitsland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Profile Zweirad Vortkamp "Der Fahrradspezialist"
Hindenburgring
48599 Gronau
Plan route naar startpunt

Fahrradkarte Gronau Epe

Gronauer Straße
48599 Gronau

K+K Parkplatz

Amtsweg 3
48599 Gronau

Epe (Westf)

Zum Bahnhof
48599 Gronau

Touristik-Service VVV

Bahnhofstraße
48599 Gronau

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Zweirad Vortkamp "Der Fahrradspezialist"

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Uesbeck in Rosendahl ben je altijd v...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Geralda

op:

Yoshua, Anders

op:

"Geweldig"

  op:

"tegenvallende route"

 geplaatst op:

veel langs doorgaande wegen , zelf nog een stuk langs een autoweg. Weinig fietspaden. zou deze route niet aanraden

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 129987 | Toegevoegd op 6-8-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding